Katere olive?
pri nas pojemo res veliko oliv, kupim jih v Hoferju, temne s koščico in zelene z mandlji imajo tudi bio varjanto, ampak so nam preslane.
sem že vse olive na nešem tržišču preučila in res težko najdeš take, brez raznih dodatkov in da so okusne, torej smo pristali na zgoraj omenjenih, ki pa so res dobre, a ne najcenejše.
pojemo 2-3 kozarčke na teden.
Pri nas imamo najraje črne iz bio linije iz Hoferja.
Pa zelene navadne polnjene z mandlji so nam tudi všeč.
ČJe pa fajn nasvet, da jih kupi na delikatesi (če si iz Lj priporočam trgovino Toscana na Koseški ali glavni tržnici). Ni treba pretiravat, boš sproti videla, ko jih bo polnila v tiste plastične posodice, pa povej, kdaj misliš, da bo dovolj.
Od tega “strica” štorta: http://naturscek.si/vsaka-oljka-gre-skozi-prste/
Potlej če kupim katere od teh http://www.ekooaza.si/vlozeno-sadje-in-zelenjava/vlozene-zelene-in-kalamata-olive-raw-health-330g, nimam kaj faliti?
Meni in možu najboljše le olive iz italijanske pokrajine Cerignola. Take dolce ( sladke), ne preveč soljene, negrenko meso. Jemo samo te.