Recept za bolj "kremasta" osja gnezda/ferdinanda
Navdušila so me osja gnezda, ki jih prodajajo v znani pekarni Ž in bi jih rada naredila tudi doma. Prvič sem poskusila narediti osja gnezda po tem receptu:
Testo:
1/2 kg moke
1 celo jajce
2 dl mleka
10 dag margarine
1/2 paketka kvasa
Krema:
20 dag sladkorja
2 rumenjaka
vanilijev sladkor
20 dag margarine
rozine
Niso bila slaba, smo jih seveda brez težav pojedli 🙂 , a če jih primerjam s tistimi iz Ž, so bila preveč “pusta”, nič kremasta, da bi se med sabo prepletala krema in testo. Zdi se mi, da bi krema morala biti drugačna, ne zgolj sladkor, jajce in margarina. Pri iskanju drugih receptov za gnezda sem nekje zasledila, da so dodali smetano…
Imate kakšen nasvet, kako “izboljšati” zgornji recept brez prevelikih komplikacij z eksotičnimi sestavinami?