Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept prosim

Recept prosim

Prvič bom v pečici pekla jnačka – rebra s krompirjem in me zanima recept, katera zelišča pašejo zraven takega mesa, na koliko stopinj in koliko časa pečem?
Hvala

A res samo rebra? Ker ta se spečejo hitreje od ostalega mesa. So pa rebra bolj švoh z mesom, pa če je zelo mlado jagnje, bo kar skupaj zlezlo;) Sicer so rebra dobra.

Jaz bi rekla cca 1,5 ure na 180 stopinj minimalno, morda je 200 bolje. Če ne bo spečeno, pustiš še pol ure. Odvisno, kako mlado meso je, bistveno je, da bo pečeno, a da se ne prepeče.

Z jagnjem gresta dobro rožmarin in timijan, sama se odloči, koliko želiš sploh začiniti. Seveda sol in nekaj popra, pa lahko kakšno vejico rožmarina in/ali timijana.

Njamsi, dober tek!

Flam sem kupila. Hvala


180-200 stopinj je receptura za suho meso. Jaz preko 150 ne grem, težko je pa takole na daleč oceniti, kako dolgo. Meso mora biti mehko. Nobenih začimb, samo sol. Pa krompir je tudi bolje pripraviti posebej. Zalivaj z maščobo, ne vodo.

New Report

Close