Kje kupujete perutnino – bedra?
Mi lahko poveste, kje kupujete na primer piščančja bedra, perutničke, prsne dele – pač dele mesa, kjer so zraven kosti?
Danes sem kupila 4 kom piščančjih beder (Perutnina Ptuj), ko sem ji spekla, sem videla, da so bila pri kosteh čisto črna od krvi. Torej neužitna, vsaj zame.
Izogibam se sicer perutnini v Sparu (italijanski), tista je tudi večinoma krvava.
Kje kupujete, katera perutnina je čista, brez tiste razlite krvi ob kosteh? Katere znamke – Pivka, pakirano meso pri Leclercu, Hoferju, Lidlu? Kakšna mesnica?
Tisti, ki kupujete pri sosedovem kmetu, seveda obvoz, razen če nima ta kmet uradno registrirane proizvodnje in prodaje in je meso dostopno vsem kupcem.
Nihče ne bere in posledično nakladanje postov za brez veze.
Avtorica ne jamra, da je premalo spekla piščančja bedrca, temveč, da je bila ob kosteh razlita kri. Ta pa, (potpludbe), nastane pred klanjem, zaradi surovega ravnanja z živalmi.
In ja, zelo pogost pojav. Je pa takšno meso zares neužitno.
Končno eden, ki zna pre-brati! Za avtorico pa: žal nimam pametnega odgovora. Jaz osebno imam sicer občutek, da je ravno obratno. Da je bilo teh “črnih” beder včasih, ko smo pri nas jedli več domače perutnine več, kot zdaj ko jemo samo industrijsko. Me je že kot otoka motilo in so mi takrat govorili, da se kokoši tepejo.
Prvi post, ki sem ga danes, ko sem se lotila SČ, prebrala. In spet, kot vedno – ne razumem, kako me to sploh še čudi, ugotavljam, da je 80 % tu pišočih funkcionalno nepismenih. Avtorica povsem jasno opiše svoj problem in nanjo se, kot je tu navada, vsuje ploha sodb o tem, kako ne zna speči mesa in vse skupaj najdlje eskalira pod prsti zatežene Yo, ki ponoči ni nataknjena, pa je zato podnevi.
Avtorica, jaz podplutega mesa še nikoli nisem dobila, vztrajam pa pri pakiranih kosih PP. Morda tudi zato, ker vedno kupujem manše kose, pripravljene za paniranje ali fileje, tam je možnost, da podplutb ne opaziš, zanemarljiva. Akcijskega mesa ne kupujem, pač pa tisto,ki ima označenega rejca ali pa tisto iz linije natur.
Končno eden, ki zna pre-brati! Za avtorico pa: žal nimam pametnega odgovora. Jaz osebno imam sicer občutek, da je ravno obratno. Da je bilo teh “črnih” beder včasih, ko smo pri nas jedli več domače perutnine več, kot zdaj ko jemo samo industrijsko. Me je že kot otoka motilo in so mi takrat govorili, da se kokoši tepejo.[/quote]
Točno tako, o tem sem pisala. Ne gre za premalo pečeno meso. Zarezovanje mesa vse do kosti ne spremeni ničesar, meso se sicer lepo zapeče, tista kri pa tudi in postane črna 🙂
Jaz sem pra prišla do ugotovitve, da če vzamem zmrznjena bedra so res ko jih spečem ob kosteh črna, če vzamem sveža pa se OK. Tako da po mojem je krovo, da je bilo meso prej zmrznjeno.
Kar se tiče pa akcij pa vsaj jaz nikoli ne kupujem meso iz akcije še posebno če je zmrznjeno ker ne verjamem več v kvaliteto in rok le tega. V akcijo dajo meso ki je pred iztekom roka pa vsi vemo da je bilo zaklano že leto prej. Tako da če nimam denarja pač ne kupim sicer je pa trenutno meso bistveno cenejše od zelenjave.