Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kje kupujete perutnino – bedra?

Kje kupujete perutnino – bedra?

Mi lahko poveste, kje kupujete na primer piščančja bedra, perutničke, prsne dele – pač dele mesa, kjer so zraven kosti?

Danes sem kupila 4 kom piščančjih beder (Perutnina Ptuj), ko sem ji spekla, sem videla, da so bila pri kosteh čisto črna od krvi. Torej neužitna, vsaj zame.
Izogibam se sicer perutnini v Sparu (italijanski), tista je tudi večinoma krvava.

Kje kupujete, katera perutnina je čista, brez tiste razlite krvi ob kosteh? Katere znamke – Pivka, pakirano meso pri Leclercu, Hoferju, Lidlu? Kakšna mesnica?

Tisti, ki kupujete pri sosedovem kmetu, seveda obvoz, razen če nima ta kmet uradno registrirane proizvodnje in prodaje in je meso dostopno vsem kupcem.


Pri “mojem” kmetu.

Krvava bodo ob kosti vsaka, če jih ne pravilno in dovolj dolgo pečeš.

haha, zdaj je perutnina ptuj kriva, če ti ne znaš bedra spečt?

Bedra pred pecenjem zarezi po pregibu z notranje strani do sklepa, peci pocasi in kar dolgo. Lahko tudi kosti poberes ven, potem je hitreje peceno. Podplutbe pa itak vidis, ko kupujes, in tistega kosa pac ne vzames.

Kupujem v Sparu, ko imajo akcijo, kar je itak pogosto. Ne vem, o kakšnih krvavih kosteh govoriš.

O takih, pri katerih lahko še salmonelo fašeš – premalo pečeno meso pač.

V Leclercu, Pivka piščanci. Tudi sicer vso meso nabavljamo v Leclercu. Med Pivko in Perutnino Ptuj je razlika,velika razlika.

A če kupiš od Pivke kje drugje kot v E.Leclercu, pol so bedra bolj krvava :))))))

Jaz pokupim vsa bedrca, če so v akciji. 🙂
Ker ne verjamem nobenemu, da je SLOVENSKO res gut. 🙂
Vi res verjamete, da je SLOVENSKO bolj zdravo?

Kupim kjer je v akciji, v tušu navadno ne, ker pri nas nimajo svežega mesa.

Krvavo ni nikoli, ker pečem, da je prepečeno. Ko sem bila “šrišna” kuharica sem pa imela tudi s tem probleme. Vaja dela mojstra.

Nihče ne bere in posledično nakladanje postov za brez veze.
Avtorica ne jamra, da je premalo spekla piščančja bedrca, temveč, da je bila ob kosteh razlita kri. Ta pa, (potpludbe), nastane pred klanjem, zaradi surovega ravnanja z živalmi.

In ja, zelo pogost pojav. Je pa takšno meso zares neužitno.

______________________

Končno eden, ki zna pre-brati! Za avtorico pa: žal nimam pametnega odgovora. Jaz osebno imam sicer občutek, da je ravno obratno. Da je bilo teh “črnih” beder včasih, ko smo pri nas jedli več domače perutnine več, kot zdaj ko jemo samo industrijsko. Me je že kot otoka motilo in so mi takrat govorili, da se kokoši tepejo.

Prvi post, ki sem ga danes, ko sem se lotila SČ, prebrala. In spet, kot vedno – ne razumem, kako me to sploh še čudi, ugotavljam, da je 80 % tu pišočih funkcionalno nepismenih. Avtorica povsem jasno opiše svoj problem in nanjo se, kot je tu navada, vsuje ploha sodb o tem, kako ne zna speči mesa in vse skupaj najdlje eskalira pod prsti zatežene Yo, ki ponoči ni nataknjena, pa je zato podnevi.

Avtorica, jaz podplutega mesa še nikoli nisem dobila, vztrajam pa pri pakiranih kosih PP. Morda tudi zato, ker vedno kupujem manše kose, pripravljene za paniranje ali fileje, tam je možnost, da podplutb ne opaziš, zanemarljiva. Akcijskega mesa ne kupujem, pač pa tisto,ki ima označenega rejca ali pa tisto iz linije natur.

Končno eden, ki zna pre-brati! Za avtorico pa: žal nimam pametnega odgovora. Jaz osebno imam sicer občutek, da je ravno obratno. Da je bilo teh “črnih” beder včasih, ko smo pri nas jedli več domače perutnine več, kot zdaj ko jemo samo industrijsko. Me je že kot otoka motilo in so mi takrat govorili, da se kokoši tepejo.[/quote]

Točno tako, o tem sem pisala. Ne gre za premalo pečeno meso. Zarezovanje mesa vse do kosti ne spremeni ničesar, meso se sicer lepo zapeče, tista kri pa tudi in postane črna 🙂

Jaz sem pra prišla do ugotovitve, da če vzamem zmrznjena bedra so res ko jih spečem ob kosteh črna, če vzamem sveža pa se OK. Tako da po mojem je krovo, da je bilo meso prej zmrznjeno.
Kar se tiče pa akcij pa vsaj jaz nikoli ne kupujem meso iz akcije še posebno če je zmrznjeno ker ne verjamem več v kvaliteto in rok le tega. V akcijo dajo meso ki je pred iztekom roka pa vsi vemo da je bilo zaklano že leto prej. Tako da če nimam denarja pač ne kupim sicer je pa trenutno meso bistveno cenejše od zelenjave.

Perutnicke bedricke ki so bile v skrinji ko jih pripravim imajo temno kost . Sveže meso pečeno imajo belo kost.

Zanimivo. Imam se par kosov domacega piscanca v skrinji in bom naslednjic pozorna na barvo kosti.

Jst vedno v Merkatorju. Zakaj? Ker mi v šparu ni kul, zato

Pri nas ni težav imamo svoje domače piščance,zredim jih sama kar je viška brez težav prodam.

Sem šla tole prav preizkusit in dala zmrznit dve bedri. Eno sem potem skuhala, drugo pekla. In res sta obe temnejši ob kosti.
Torej je avtorica verjetno kupila meso, ki je bilo prej že enkrat zamrznjeno?

Pri našem mesarju dobim auslezvane piščančje noge, za nas najboljše meso za pripravo vsemogočih jedi.

A nebi blo treba
Eno zmrznt eno svezo pa pol preverit kosti.
Zakaj si obe zamrznila ce glih o tem se govori.ali si se zmotila ko si pisala.
Potlej pa eno kuhala eno pekla

New Report

Close