Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomoč, kruh je pregost

Pomoč, kruh je pregost

Živjo.

Rahlo se uvajam v peko kruha in soočam se sproblemom gostote. Testo pripravim, ga pustim vzhajati za tričetrt ure, ga razdelim na hlebčke in nato poknem v ror. Ampak… ko po občutku kruh vzamem ven cca 1 ura in pol, stopinj ne vem ker so zabrisane iz termostata na pečici (stara pečica) . Rezultat je gost ampak dokaj rahel kruh. Dosedaj sem uporabljal izključno polnozrnato moko ki ima manj glutena kot navadna bela.

Moti me da so luknjice v kruhu zelo majhne. Rad bi bolj zračnega in z res hrustljavo tanko skrojo.

Kaj delam narobe? Kako tip moke vpliva na strukturo kruha? Je kakšno priporočljivo zaporedje temperatur pečenja, na primer najprej na visoki, nato na nizki?

Lp!

New Report

Close