Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katere enostavne jedi pa vi večkrat pripravite?

Katere enostavne jedi pa vi večkrat pripravite?

Danes so si moji družinski člani zaželeli, da jim pripravim tortilje, sploh mlajša hči jih noro obožuje na skoraj vse načine.
Delim še recept;
SESTAVINE:
– stisnjena šunka
– kečap
– sir
– šampinjoni
– kisla smetana
POTEK:
Šampinjone najprej podinstam v vodi, na to stisnjeno šunko narežem na drobne koščke, za tem vzamem strgalo in z njim naribam sir. Kupljeno tortiljo na to položim v ponev (za palačinke) in jo zapečem samo na eni strani. Na ne zapečeno stran v celoti namažem s kislo smetano, na to položim samo na dobro polovico tortilje narezane koščke šunke, dodam še nariban sir, podinstane šampinjone in za piko na i še kečap. Tortiljo prepognem in jo dam v ponev še za toliko časa, da se sir stopi.

Kakšne jedi pa vi radi jeste, da so hitro pripravljene in seveda okusne?

Špagete carbonara, riž s srčki, krompir iz pečice s solato.

1. Ti pojma nimaš o kuhi! V vodi se kuha/blanšira, nikakor pa se ne duši (tensta , dinstanje pa je kroatizem).
2. Moji otroci, bi te zabrisali čez balkon za tako zanikrno hrano!

Pašta z gorgoncolo
Pašta z golažm
Pašta z jajcm
Pašta z cukrm
Pašta z ragujm
Pašta z karbonaro
Pašta z morskimi sadeži
Pašta z tuno
Pašta z zelenjavo
Pašta z mesom
Pašta z pomidorom
Pašta z melancanom
Pašta z artičoko
Pašta z smetano
Pašta z mocarelo

Jaz uporabljam eno čudovito kuharsko knjigo: 20minut je dovolj.
Bami goreng, curyeva nabodala, curyev piščanec z arašidi, sv. file z indijskimi oreščki in brokolijem, piščanec z medom in mandlji so eni nam ljubših receptov. Pa res traja kuha samo 20 minut.

excuse me, mislila sem paštu szi artičwku

Ne, ne ni provokacija! Le demonstracija neznanja in kuhanja pomij!
[/quote]
Zakaj?
Mene je tudi zacela boleti glava,

… ko sem prebrala recept. Potem sem se pa vprasala, kdo sem, da bi drugim predpisovala, kaj naj jim bo vsec.
Tortilja je osnova, tako kot kruh. Ce bi sama tezko pogoltnila kruh s salamo in marmelado, je pa nekomu to lahko vsec. Meni pa nic ne skodi, dokler me ne bi silili tega jesti.
[/quote]
Kje sem napisal, da me moti, če ljudje jedo pomije?
Je pa najmanj ogabno, kar kuha/smodi/cmari!

Zdajle bom razočarala gostega, a vendarle: na kos kruha ali pa na prerezano kajzerico namažem margarino. Njami. 😉

Avtorica,nimam besed.A znas sploh kuhati,kar zelodec se mi je obrnil.Ne hvala za tak zmazek.🤐

A lahko recept, prosim? A to s piščančjimi srčki? Res hvala, če daš recept.

Najhitrejša jed, ki si jo pripravim, ko pridem domov totalno sestradana: konzerva čičerike s čebulo in bučnim oljem, zraven kos kruha.
Če si vzamem samo malo več časa, si naredim pa neko konkretno solato (čičerika, zelena solata, paradižnik, olive, kapre, paprika, različni siri, koruza, rukola, kitajsko zelje, sojini kalčki, itd.), včasih pa brokolijevo, cvetačno ali špinačno kremno juho (pa ne iz vrečke), pa notri fritate, kroglice ali popečen kruh…
Pa različne testenine z različnimi smetanovimi omakami so tudi hitre…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Basmati riž z zmrznjenim grahom skuham, dodam pesto genovese, zraven zelena solata.

najbolj izi hrana, hrana revnih oz. kmetov ki jo pri nas starša nazaj zelo rada jesta. je pa priprava bolj dolgotrajna, kakor je jed slišat ajnfoht.

kuhan krompir na vodi zabeljen s čebulo hahahhah
čebula se kar dolgo praži, krompir je treba narezat skuhat tko da testenine in neki čez polit je hitreje

samo kaša kuhana na vodi, ajdova z nekimi začimbami, ki j ih mami da zraven da ni samo sol. meni je to kar neki

pržganka

to je to

kej bolj enostavnega se pa res ne spomnim

aja al pa sam pečen krompir 😉

Meni se zdijo vse jedi, ki jih pripravljam enostavne:
– najbolj enostavna je juha iz vrečke, kateri dodam še par pesti rezancev, malo sesekljane čebule in košček masla (to se zgodi tu pa tam, za spremembo), mi vsi jo imamo zelo radi, to je izjemoma, ko ne kuham goveje juhe na dolgo,
– pašta na tak in drugačen način (s paradižnikovo omako, z golažem, z maslom in sirom, z zelenjavo, z brodetom),
– polenta z ocvrtimi jajci in jogurt
– frtalja, palačinke
– jota (če imaš že skuhan fižol in zelje), je takoj narejena,
– zelenjavna juha (npr. uporabim, kar imam v vrtu: krompir, por, bleda, koren, skuhano, pretlačeno, dodane še začimbe in košček masla,
– ocvrta jajca s kruhom, hrenovke

Pri nas jemo enostavno, ker na srečo mož ne komplicira pri hrani in je vse. Zato se na mizi večkrat znajdejo fižolovka, rižota,pad thai, solate, tortije s piščancem in zelenjavo, pašte raznorazne, pečen krompir, pa tudi napol pripravljena hrana iz trgovine. Ko imam čas se najraje lotim priprave raznoraznih čorb, golaža, paprikaša, lazanje ali musake.

Hahahahaha, oredlog s in z.
Cukra ne uporabljaj, hehehe…

Oreščke ni treba niti pet minut pražit!

Zame so enostavne jedi tiste, ki jih pripravim v pol ure. In to brez pretiravanja, kakršnega berem tu gor, ko nekdo napiše, da skuha kosilo s tremi hodi v pol urce in obenem pozabi omeniti predpripravo 🙂
Torej razne pašte, rižote in zrezki, kuhan, pečen ali pražen krompir s prilogo (zrezki na hitro, zelenjava), pa kakšne jedi iz faširanega mesa (polpeti in podobno). To so zame “enostavne jedi”.

Jedi, katere kuham uro ali več, so pa tiste taprave 🙂 Jasno je, da je za dobro hrano potrebno malo več truda.

No, to je pa stvar okusa.

Meni se zdi hitro pripravljena hrana najbolj okusna in mi tudi najbolj paše v želodec. S tem seveda ne mislim instant juh iz vrečke in mkdonaldsa, ampak zelenjavo, ki je na hitro termično obdelana, žitarice, ki so v 20 minutah več ali manj vse skuhane,.. pri mesu imam pa itak najraje gril varianto.

Trud v hrano vložim pri premisleku, kaj in kako skuhat, v tem, da se nekaj ure in ure cmari, pa ne vidim posebne dodane vrednosti. V bistvu mi običajno še največ časa vzame rezanje in lupljenje. 🙂

Tudi jaz obožujem pašto

pa še najbolj metuljčke s česnom, olivnim oljem in parmezanim

O bože mili a res nimate več časa oz jaz bi rekla bolj volje kuhati.
Med vikendom ko sem doma poleg sobotnega kosila kuham zraven še kak golaž, segadin, ričet, filame paprike…. ali naredim več cmokov in jih damo v skrinjo.
Tako na hitro pa:
Riž z grahom , smetanova omaka z piščancem
Šmoren
Zmečkan krompir zrezki v naravni omaki
Rižote na 1000 načinov
Testenine z jajci
Kisu krompir kranjska klobasa
Polpeti iz bučk zmečkan krompir
Prebranac etin…..
Evo ta teden bomo jedli:
Govejo juho, radič kruhove cmoke, golaz
Segedin, pire krompir
Šmoren in kompot
Rižota z morskimi sadeži zelena solata
Zajčja obara

A ti mene zasledujes?!?

:-))))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Tema je o enostavnih in hitro pripravljenih jedeh.

Hm, pri nas v glavnem kuhamo samo preproste stvari, zato niti ne vem, kaj bi lahko izpostavila. Nekatere jedi so pa take, da je priprava hitra in preprosta, se pa dolgo kuhajo/pečejo.

Ena taka enostavna varianta je jajčni narastek z različnimi siri, edino peče se kar nekaj časa. Dokaj hitro imam fertig šampinjone s kislo smetano, v bistvu pa tudi pico, edino kar načeloma vzame čakanje na testo (uspe pa tudi, če ga kar takoj direkt daš pečt, brez vzhajanja). Krompirjev golaž ti v bistvu vzame samo nekaj časa za seckanje čebule in lupljenje krompirja, potem pa tisti dve uri, da se skuha.

New Report

Close