Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zelenjavna juha

Zelenjavna juha

Kako delate zelenjavno juho? Jaz jo delam brez mesa, moja tašča pa pravi, da to ni prava zelenjavna juha in da mora biti meso v njej, ker meso absorbira vitamine iz zelenjave. Kakšne bedastoče so to? Tudi če je res, meni je bistvo to, da vsaj za en dan ali dva ne jem mesa.

Zelenjavno juho delam brez mesa. Logično. Sem pa ugotovila, da je najboljša, če jo kuham z bučkino juho. Torej zelenjave ne zalijem z vodo ampak z bučkino juho ( potenstam bučke na malo čebule in česna + muškatni orešček, zalijem z vodo, zmiksam, zamrznem, lanska sezona je bila nora z bučkami in mi jih je bilo škoda zmetat na kompost ).

če jo dela z mesom, potem je to mesno-zelenjavna juha, a ne? bolj obara kot juha

zelenjavna juha pri meni je iz zelenjave. brez mesa in brez kock (!)

sicer pa, ti mora soliti pamet, ali jo lahko pustiš, da dela po svoje, ti pa tudi po svoje?

Ja saj to je meni jasno, ampak vceraj je rekla, da ce ne dam mesa notri, potem je pac ne delam prav. In se ni pustila prepricat, da to potem ni zelenjavna juha.

imaš pametno taščo.
meso itak lahko daš psu, če ga ne maraš sama pojest.

Če delam z mesom, potem to ni juha, ampak mineštra, enolončnica, obara in podobno. Če delam brez mesa, je to zelenjavna juha.
Res pa je, da mi kdaj ostane čista bistra juha kuhana iz mesa in brez zakuhe, potem kdaj zelenjavno zalijem s to vodo, je boljši okus.

ti močno odsvetujem, da jo še naprej prepričuješ.
škoda časa

pri takih debatah se pač sladko nasmehneš in rečeš ampak meni je taka boljša in konec debate.

New Report

Close