Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Segedin je zanič

Segedin je zanič

Čebula in meso in česen in parafajz v tubi in lovor in zelje neoprano. Nadtala nenormalna kislica brez pravega okusa. Cuker sem dala in kislo sm. Pa je še vedno zanič. Očitno je treba meso bolj prepražiti z vsemi začimbami. In sem prehitro zalila .kaj pravite.

Drugič zelje malo speri preden ga daš v lonec.

Čeprav povsod piše, da je “naravno kisano”, v resnici dodajajo kislino, da se hitreje skisa.

V lonec daj nekaj celih olupljenih krompirjev in jih skuhaj (potem jih vzameš ven), mogoče bodo potegnili kislino.

Ne verjamem, da je zanič. Prašiči vse požrejo.

Badass potem pa vabljen.


Kakršne nebuloze pišeš, sta z avtorico ravno za skupaj. Krompir se v kislem sploh ne skuha in nobene kisline ne potegne ven. Kislino nevtralizira soda bikarbona.

Tenstaj zelje na zaseki, z nekaj olja, lako bučno, BREZ čebule, lahko tudi brez mesa ali z nekaj pancete.
Šele ko je stenstan, dolivaš vodo, še prej ga ogvircaš.
Ni ga treba prat, bo odličen. Sploh pogret, z žganci in ocvirki.
Čebula naredi kislemu zelju obupen okus, repi pa ne.


Segedin brez mesa in čebule? Kandidiraš za naj monkljo leta?


Segedin brez mesa in čebule? Kandidiraš za naj monkljo leta?
[/quote]

Poskusi kdaj, je odličen. Imam še kakšen recept v rokavu.

Bučno olje ni za termično obdelavo.

Poskusi kdaj, je odličen. Imam še kakšen recept v rokavu.
[/quote]

naj ostanejo tam:-)))

Drugic zelje poskusi in po potrebi speri. Ne uporabljaj paradiznikove mezge, raje vzemi konzervo pelatov in jih zmiksaj s palicnim. Pa malo paprike dodaj za barvo. Lahko tudi scepec dimljene za okus.

Tega, ki je ze kuhan, pa poskusi resiti tako, da zribas 1/4 glave svezega zelja, ga poprazis, malo podusis, das v segedin in se en cas kuhas.
Ali pa naredi prezganje iz velike cebule in zlice moke, zalij z malo vode, dodaj zlicko paprike, zlij k segedinu in dobro prekuhaj, vsaj 10 minut naj pocasi vre.


Kakršne nebuloze pišeš, sta z avtorico ravno za skupaj. Krompir se v kislem sploh ne skuha in nobene kisline ne potegne ven. Kislino nevtralizira soda bikarbona.
[/quote]

Butlass, vem za to tezo, ki trdi, da se krompir v kislini ne skuha – pa seveda ta teza NE drži. Oziroma, se mi je že zgodilo, da se mi kdaj poleg orade v vinu ni hotel skuhat, pa ne vem zakaj, ker to ni bilo vedno….

Sama krompirja v joti nikoli ne kuham posebej, ampak ga dodam v joto in se ZMERAJ lepo skuha.

Dodaj fant in bo segedin fantasticen

New Report

Close