Segedin je zanič
Drugic zelje poskusi in po potrebi speri. Ne uporabljaj paradiznikove mezge, raje vzemi konzervo pelatov in jih zmiksaj s palicnim. Pa malo paprike dodaj za barvo. Lahko tudi scepec dimljene za okus.
Tega, ki je ze kuhan, pa poskusi resiti tako, da zribas 1/4 glave svezega zelja, ga poprazis, malo podusis, das v segedin in se en cas kuhas.
Ali pa naredi prezganje iz velike cebule in zlice moke, zalij z malo vode, dodaj zlicko paprike, zlij k segedinu in dobro prekuhaj, vsaj 10 minut naj pocasi vre.
Kakršne nebuloze pišeš, sta z avtorico ravno za skupaj. Krompir se v kislem sploh ne skuha in nobene kisline ne potegne ven. Kislino nevtralizira soda bikarbona.
[/quote]
Butlass, vem za to tezo, ki trdi, da se krompir v kislini ne skuha – pa seveda ta teza NE drži. Oziroma, se mi je že zgodilo, da se mi kdaj poleg orade v vinu ni hotel skuhat, pa ne vem zakaj, ker to ni bilo vedno….
Sama krompirja v joti nikoli ne kuham posebej, ampak ga dodam v joto in se ZMERAJ lepo skuha.