Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ste ta teden že jedli šparglje? :)

Ste ta teden že jedli šparglje? :)

Ste ta teden že jedli šparglje, zdaj je sezona? 🙂 Pri nas dvakrat, kot juho.

Obakrat kupljene, si pa kdaj želim poskusiti tudi divje, da vidim, kak okus imajo.

tudi jaz v juhi malo več kot 2x.
Pred leti smo bili za prvega maja na Lošinju in nam je tam ena domačinka za večerjo pripravila rižoto iz divjih špargljev – mmmm božanska je bila.

ne jem , sem jih probala 1x in mi niso bili všeč

Narezane podusim 5min,dobro posolim,par kapljic olja in jih vrzem v vse mozno: jajca, rizoto, testenine,juho, na kruh ali v solato. Vse gre. Taka pol mesecna kura :). Jaz kupujem eko. Divije tudi ampak mi zaradi njih smrdi pol stanovanja tako da 2x na leto max.

A smrdijo samo divji? Ne vem, zato sprašujem. Do sedaj sem jedla samo divje šparglje in so mi zelo okusni, samo kaj, ko potem voda tako smrdi, da ni za it na wc.

Pfff men niso nekaj, da bi to pripravljala , zanič so mi po pravici napisano. Kar nekaj, kar ene narezane štible.Žal.

Jaz sem nora na šparglje. Danes mi je mož pripravil divje z jajci za zajtrk-nooooro dobro. Še zdaj ga srčkasto gledam 🙂

Letos že 3x ampak sam divje. 1x z rižoto, 2x z jajci.
Že cca 2 mesca ssma dobra zdrava in zastonj hrana: šparglji, koprive, regrat, čemaž :))

Kje kupite divje šparglje? (zanima me tudi cena)

Včeraj na tržnici, 4 € šopek.


Te šparoge bodo glihkar dosegle ceno zlata. Na ljubljanski tržnici je v šopku manj kot deset špargljev. Premalo za juho ali za dušenje kot prilogo. Samo čakam, da bo en špargelj stal en evro.


Te šparoge bodo glihkar dosegle ceno zlata. Na ljubljanski tržnici je v šopku manj kot deset špargljev. Premalo za juho ali za dušenje kot prilogo. Samo čakam, da bo en špargelj stal en evro.
[/quote]
ja res so dragi, predragi.


ja res so dragi, predragi.
[/quote]

torej jih začnita prodajat…

torej jih začnita prodajat…
[/quote]
???
torej bi bilo zate modreje, da ostaneš tiho, ker sicer bedarije streljaš.


???
torej bi bilo zate modreje, da ostaneš tiho, ker sicer bedarije streljaš.
[/quote]

ne razumem čisto dobro, kaj je zdaj, se jih bolj splača prodajat ali kupovat?

smo jih 1 teden nazaj njam so dobri 🙂

A smrdijo samo divji? Ne vem, zato sprašujem. Do sedaj sem jedla samo divje šparglje in so mi zelo okusni, samo kaj, ko potem voda tako smrdi, da ni za it na wc.
[/quote]

dobro odvajalo pač za čiščenje ledvic so super. Naj te to ne moti. Je pri vseh isto in je samo plus.

Mi imamo doma par sadik in sedajle bujno ženejo. Smo jih jedli v carbonara špagetih, na žaru, v rižoti in z jajci. Odlični so.
Edino urin ima potem močan vonj.

Na morju pa nabiramo divje. Enak način priprave. Pa nič ne ‘smrdijo’.

Ja, enkrat špargljevo juho.

Ravno ta teden skoraj vsak dan:
V rizoti, pečene v pečici in pa špargljev zavitek.

New Report

Close