Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Je danes še prezgodaj na njivo saditi nizek fižol, sejati buče, kumare in sadike paradižnika?

Je danes še prezgodaj na njivo saditi nizek fižol, sejati buče, kumare in sadike paradižnika?

Je danes še prezgodaj na njivo saditi nizek fižol, sejati buče, kumare in sadike paradižnika?
Ostalo bomo sadili in posejali. Naj tvegam z zgoraj naštetim ali počakamo?

fižol lahko ostalo še čakaj, razen če si na primorskem

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Za plodovke je še prezgodaj. Fržol se sadi na Sv Florjana, paradižnik, buče, kumare pa po treh ledenih možeh.

Fižol seješ, sadike sadiš.

Jaz sem fižole že posejala. Vsaj pri nas ni napovedanega več prehladnega vremena.

Sadike gredo pa pri nas tradicionalno v zemljo po 1.maju.

Naslednji teden bomo safili nizki fižol. Paradižnik, paprika, jajčevci in te stvari pa po prvomajskih praznikih . Torej po 6.5. Če bo lepo vreme, sicer še malo kasneje.
Danes sem posejala blitvo, petršilj, korenje, solato, rukolo. Radič že raste.

Vse našteto sem posadila danes. Bomo videli kaj bo

Absolutno prezgodaj. Vse našteto posadi in posej po prznikih.

Ker te je teh nekaj dni PREvisokih temperatur zavedlo, si podivjala in šla sadit…. A rože si tudi znosila na balkon in okna?
Good luck.

Ja, jaz sem jih že 3 dni nazaj dala na vsa okna in na balkon – samo na tla k steni. To počnem vedno 25. aprila – že 27 let, odkar sem v hiši, in še nikoli ni bilo nič narobe – pa mi jih je pred dvema letoma recimo zapadel sneg, pa ni bilo nič narobe. Aja, pa živim na Gorenjskem. Rože imam pa vedno čudovite. Pa danes sem na njivo posadila brokoli, cvetačo, ohrovt, kolerabo in posejala korenje, peso, posadila čebulo, česen, nizek fižol in solato.

Spet ena funkcionalno nepismena monklja. Veš, kaj pomeni dati rože na balkon in okna?

Ne, ane.

Absolutno prezgodaj. Vse našteto posadi in posej po prznikih.
[/quote]

A jih grem ven izkopat?
Že xx let tako počnemo, ker kasneje je čas za kampiranje in nas čez vikende ni doma.
Nobenih problemov.

In ja, rože so tudi že zunaj.

Ti “pismena monklja” – ja, dala sem rože že na vsa okna in tudi na balkon na tla. Vedno naredim tako.

Nizek fižol jaz vedno sadim zgodaj, brž ko se da. Plodovke pa po 15. maju. Lani je recimo vse pozeblo tistim, ki so prehitevali. Dolenjska.

Odvisno od mikroklime. Jaz imam že vse plodovke v zemlji.
Ledeni možje so pa pravljična bitja in razumni ljudje pravljic ne poslušajo.

Katere rože pa že imate zunaj? Pelargonije ali katere druge?

Zanima me , kolikokrat na teden in kako zalivate česen in čebulo ( če ni dežja) pri temperaturi zraka( 2o do 35 C ).
Ledeni možje letos ne bodo tako hladni ( ponoči 3 C na Gorenjskem ) ostali kraji 7 do 9 C ponoči . Tako kaže napoved na internetu .

Čebuli in česnu z zalivanjem samo škodiš.

Sem z goriškega konca in zgoraj naštetega še nimam posajenega. Na vrt najprej posejem grah, takoj potem krompir, korenček, čebulo, solato, redkvico. Za fižol in sadike paradižnika, paprik… imam rezerviran čas po 1, maju.

Vipavska dolina- vse že v zemlji, tudi sadike. Rože so zunaj že cel teden.
Vedno posadim pred 1. majem, v 25-ih letih mi še ni pomrznilo, upam, da mi tudi letos ne bo 🙂

Mi smo tudi paradajz sadike že v soboto. Pa solato. Bomo videli kako bo.

New Report

Close