male bučke so postale pol-metrske kaj sedaj
Posajene imam bučke – cukete (tiste podolgovate – zelene), ampak jih nismo mogli pojesti pravočasno. Sedaj so zrasle v ornk buče. Kaj naj pa sedaj naredim z njimi? A iz tako velikih lahko delam polpete (jih obožujem)? Kako jih vi porabite? Nimam še veliko izkušenj z vrtom, zato bom vesela vsakega predloga.
https://www.kulinarika.net/recepti/3913/ozimnica/buckin-kompot-z-belim-vinom/
Tole je meni zelo dobro.
Olupim, skuham in uporabim za solato. Zdraven gre obvezno še kuhano jajce ali dve.
Narežem na ca. 1-2 cm debele kolute, gor sol,poper, pariko, česen in na žar. Ko zadnjič obrneš, daš gor še rezino sira in pustiš na žaru, dokler se sir na zmehča.
Druga ideja je štrudel, enako kot z jabolki, samo da daš namesto jabolk bučke. Imaš pa možnost naredit sladko ali slano varianto, pač dodaš začimbe, ki ti pašejo. Za sladko dam jaz rjavi sladkor in cimet, za slano sol ali začimbe za pečenko.
Rešujem eno ne ravno pol metrsko, a zelo veliko. Je čvrsta (to je predpogoj), izrezala sem semena, popražila na čebuli (narezano na kocke), dodala še malo druge zelenjave. Ni bog ve kaj, a bo. Jaz navadno posadim eno sadiko, maksimalno dve in to je za nas (4) več kot dovolj. Letos jih je mož posadil par več in se sfolgamo. Malo razdam…. Osebno so mi všeč le tiste res majhne.