Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko hrane s sabo za na hrvasko?

Koliko hrane s sabo za na hrvasko?

Drug teden gremo na hrvasko v apartma na dopust.
Ker povsod piše, kako drago je sem dobro ograniziral pripravo hrane.

Za vsak dan je žena pripravila spisek hrane, ki jo bosta tasca in mama pripravili.
Me pa zanima. Ker zelo radi jemo. Ali bo npr 20 filanih paprik (večjih) dovolj za
4 osebe (2 odrasla, 2 otroka). Žena trdi da do mogoče celo premalo. Meni se zdi ok.
Se pa zaveda, da smo na morju mnogo bolj lačni. Pač lezanje v senci naredi svoje.

Jaz pa imam tehnični problem:
gremo ravno tako daleč, da pridemo z enim tankom tja in nazaj. In da še 3 gremo na izlet max
50 km daleč. Skrbijo pa me kolone. Ker takrat pa poraba naraste. Ali se v primeru, če izklopim klimo poraba tudi zmanjša?

Druga zadeva je: kako to zmrznjeno predpripavljeno hrano prepeljati. Ali obstaja kaksne potovalni hladilnik? na 12 V.

Hvala za pomoč

Glede paprik vprašaj mamo tiste iz ene druge teme, ki je jezan zaradi preveč paprik, mogoče ti lahko kakšno odstopi

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Hehehe

Hvala,
paprik je naročenih 20. Je to dovolj za eno kosilo?

Naj raje kar mamo odstopi, če je niso hvaležne tuje hčerke že raztrgale in vsaka en kos domov odnesle 🙂

Najbolje, da greš na morje tik za mejo, potem pa se trikrat na dan vrneš v Slovenijo po hrano. :))) Pa glej, da slučajno ne boste tankali na Hrvaškem. Malo in veliko potrebo pa zadnji dan obvezno opravite na Hrvaškem, tega pa ja ne boste nazaj v Slovenijo nosili. 😉

Ja,sam ce boš prklopu hladilno torbo na 12 v,bo spet poraba vecja.

Saj če ima poln kufer paprik s sabo, bo dovolj za kak mesec lijepe vaše…

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Če te skrbi da je 20 paprik premalo za eno kosilo……bi bilo najbolje da najamete en hladilni kombi. Sicer nisi napisal za koliko dni greste, ampak recimo 20×7 je koliko? In to je samo kosilo.

Saj če ima poln kufer paprik s sabo, bo dovolj za kak mesec lijepe vaše…
[/quote]

In s tem bodo pokazali, da morajo Slovenci kot državljani ful napredne države EU, s seboj nositi hrano v državo, ki je po standardu malo pred Romunijo? :)))) A niso to nekoč Čehi delali? 😉

In s tem bodo pokazali, da morajo Slovenci kot državljani ful napredne države EU, s seboj nositi hrano v državo, ki je po standardu malo pred Romunijo? :)))) A niso to nekoč Čehi delali? 😉
[/quote]

Mogoče ne zaupajo made in Cro hrani? Čehi res imeli vse s seboj in bili čisto v vsakem grmu v Istri še zlasti tam 1993 dalje ker drugih gostov ni bilo zaradi vojne in so z zelo ugodnimi deali Kroati privlekli Čehe, ki imajo to lastnost, da nekako izvohajo še tako skrito plažo. Moogče so za steztosledce najeli kakšne Indijance.

1.Seveda se šališ.Boste jedli vsak dan papriko?
2.Tudi na Hrvaškem imajo bencinske pumpe.Lahko tankaš tudi tam.
3.Hrano lahko vržeš v hladilno torbo.

[/quote]

Uhhh, kere iluzije, fascinantno.

A si to mogoče zamešala z bivšo jugo? Se zgodi, saj je podobno, sploh po represiji. Ja v jugi smo menda bili najbolj razviti, zdaj smo pa bliže grčiji.

[/quote]

Še bolj kot oni so nemci. So imeli prikole tolk zafilane, da so prve dni kar v baldehinu spali ker not sploh niso mogli. 😀
Aja, z nemci mislim zdomce, pa nižji sloj nem prebivalca, ki si kaj več kot yuge niso mogli privoščiti.

1.Seveda se šališ.Boste jedli vsak dan papriko?
2.Tudi na Hrvaškem imajo bencinske pumpe.Lahko tankaš tudi tam.
3.Hrano lahko vržeš v hladilno torbo.
[/quote]

Na Cro pumpah je treba biti previden, edina dokaj zanesljiva varianta je tankanje na Petrol. Oziroma karkoli le da ni domaće…

Hvala,
paprik je naročenih 20. Je to dovolj za eno kosilo?
[/quote]

Ne vem, odvisno od jedcev in odvisno od tega, če boste zraven naredili pire iz pravega krompirja ali tisti instant iz škatle, boste zraven jedli še kruh in solato ali ne, bo pred paprikami juha ali ne in seveda, odvisno od tega, koliko paprik vsak poje, ker en jih lahko poje 5 ali pa samo eno…
Moraš sam malo preračunat, valjda veš, koliko filanih paprik poješ za kosilo.

Nic ker lahk vse dol kupis

Hvala za pomoč.

Ja 1x kosilo bodo filane paprike. 20 kos. Pire krompir iz domačega krompirja. Omaka iz lanske paradiznikove mezge.
pol pa lazanje, golaž, pa domači nudelni.. pa sarme.

Ker gremo do Zadra. Ali je kaksna varianta, da se dobi koga, ki gre dol z praznim kamion z hladilnikom? Te robe se je ze kar nabralo.
Samo krompirja bo dve gajbi. Pa korenje. Pa solata. blitva, cebula, česen, fizol.
Tast je obljubu neki suhih salam in panceto. Aja, pa banco ocvirkov. Unih tapravih…
Da naredimo taprav tenstan krompir.. Tastove zadevo so trajne ..ni panike, da bi se pokvarilo.

Zmrznjena hrana je malo problem.

Pa tudi racunal sem porabo goriva. Mislim da bom vzel še dve posodi za gorivo. Skupaj 80 litrov.

Ne, ne bom dopustil odiranje na Hrvaskem.

A zdaj ne pišeš več pod vzdevkom Vagabund?

Ma jaz bi še kej preštudirala kaj vzet, to je mal, boš videl da boste lačni. Pa ne sam na hrano mislt, še pijače full s sabo vzet, da ne dehidrirate, ker tam je full draga, pa full sadja, morte raznoliko hrano jest, lejga.

Ne vem, ali si tako škrt, ali si tako brez denarja.
DEJ, OSTANI DOMA IN LEPO POJEJTE TISTE PAPRIKE, DA SE VAM PO POTI NE SKISAJO.

Ej, oa ne pozabi lignjev in rib iz lokalne ribarnice vzeti s sabo. V skrajni sili veljajo zamrznjene ribje palcke.

A ti to resno?

Mi gremo na morje plavat in uživat, vi pa jest domačo hrano.
Ljudje imamo različne prioritete…he, he, he…

A to je kontra temi vlačenja hrane na dopust..ampak žalostno je, da so ljudje res toliko pritegnjeni in da taki osebki obstajajo in ni jih malo, ki imajo omenjene probleme zgoraj.

New Report

Close