Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ogromno neobranih ringlojev

Ogromno neobranih ringlojev

Hodim po mestu in se mi letos prvič dogaja, da sadna drevesa sploh niso obrana. Sadje leži po pločnikih in cestah, pohojeno in povoženo. Bi najraje kar sama obrala pa seveda ne smem, ker je to kraja. Ali lastniki teh dreves tudi sami cesto in pločnik počistite?

kako bi te bila jaz vesela. imam ogromno margolano ob cesti, ni šans da človek to vse poje. kdor hoče jo lahko obere. pa slive, jabolka že letijo. dol. ponavadi dam na kakšen kup, da lahko živa l to v miru použije (beri sršeni, ose in co.)

A so ze margulane zrele?

Ko smo se imeli jablano, s katere so plodovi padali na cesto smo cistili, ja. V nasprotnem primeru je bila cesta kot drsalnica, sploh v dezju.

Drugace pa letos je toliko sadja, da ne mores vsega pojesti. Ze s cesnjami so se ptici konkretno omastili. :)))

pri nas je. imam rumeno. ogromno res.

Mi sicer nimamo dreves ob cesti in jih tudi ni toliko, da ne bi mogli pojest, je pa sadje začelo zoret že konkreten mesec prej kot običajno in kar dol leti, to ni dobro zrelo sadje, ampak na pol zeleno in na pol gnilo, vso čudno, govorim predvsem za jabolka in slive, ki normalno zorijo šele od sredine avgusta naprej, včasih konec avgusta, zdaj pa je na drevesih tretjina sliv modrih…

Naredite sok, domač kis, marmelado in nehajte jamrati!

Tudi pri nas so vse višnje zgnile na drevesu.
Jo imamo bolj zaradi sence.

Se sprasujemo kaj narediti iz ringloja. Rumen in rdec. Jemo ga ze, samo v kaj ga spremenit k je tok kisu?

Kompot, marmelada, das v skrinjo za kako pecivo…

Ravno včeraj sem skuhala kompot iz sliv in ringlojev, danes bom sadove iz kompota, ki jih nihče (z mano vred) ni pojedel, spasirala in vmešala v testo, iz njega pa naredila biskvit, ki bo okrašen z lepšimi primerki sliv in ringlojev.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

New Report

Close