Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ovseni kosmiči

ovseni kosmiči

poceni in dobri so v mleku, z jogurtom… kako pa so kaj zdravi???

še kar zdravi ;))
Dobri so tudi namočeni čez noč, z dodatkom skute in naribanega jabolka. Ampak to je hrana bolj za zajtrk.

Imaš ovsene kosmiče, pa pirine in ržene.Jaz imam najraje ovsene.Kupim jih v Hofru,ker so najcenejši -mislim da 54 centov.V mleku jih dobro prevrem, da so mehki in se napnejo.potem jih malo prelijem z medom.Super so!

Ovseni kosmici so glede na hranilno vrednost ena najbolj zdravih jedi na planeti. Vsebujejo ogromni zeleza, fosforja, cinka, vitaminov B, beljakovine, kompleksne OHje, vlaknine itd. 200g ovsa na dan ze zadosti vse dnevne potrebe po zelezu recimo.

Skoda je samo, da jih mesate s tako katastrofalnimi stvarmi kot je kravje mleko, jogurt in ostali mlecni izdelki, saj tako kar precej iznicite njihov izjemen ucinek.

S čim jih ti ješ?

S čim jih ti ješ?
[/quote]

Ona jih je seveda z riževim mlekom.Ali pa – ohhhh sploh ne morem povedati – s sojinim.
Mogoče je to bivolje mleko.Ali pa od konja.Seveda je dosti boljše in zdravejše.

Ah, ce so ovseni kosmici takp hudo zdravi in hranilni, ni cisto nic hudega, ce jih jemo z mlekom in malce oslabimo ucinek kase, jr treba mislit tudi na to, kak spk za telo je preveliko zdravih hranil naenkrat!!

Doma iz njih pečemo kruh. Zelo je okusen – in (meni) zelo všeč.

Ona jih je seveda z riževim mlekom.Ali pa – ohhhh sploh ne morem povedati – s sojinim.
Mogoče je to bivolje mleko.Ali pa od konja.Seveda je dosti boljše in zdravejše.
[/quote]

Obstaja tudi ovseno mleko in zadnje čase celo mandljevo. Nekateri smo pač intolerantni na mleko, jaz recimo prav na mleko, s siri in jogurti pa nimam težav. Najbolj me pa spodseka kava z mlekom ali smetano, dobesedno spodseka.

New Report

Close