Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali uporabljate rokavice, ko opravljate razna (gospodinjska) dela?

Ali uporabljate rokavice, ko opravljate razna (gospodinjska) dela?

Sodelavka mi je danes pri malici rekla, če jaz doma nič ne delam ker nimam nič zgaranih in grdih rok. Sama mi je potarnala, da ne ve kaj naj še naredi s svojimi rokami, da bi jih spravila vsaj malo v red.

Svetovala sem ji naj gre h kozmetičarki, vsaj po kakšen nasvet, da bo redno uporabljala kakšno kremo.
Pa redna uporaba rokavic sploh pri čiščenju stanovanja, kuhanju, pomivanju pride še kako prav. Jaz jih uporabljam vsak dan in si tako ohranim lepe roke, se je treba znajti in si pomagati.

Ali vi rokavice tudi redno uporabljate pri delu?

Krema 48

Za delo na vrtu imam rokavice, ko spravljamo drva, imam rokavice, za ciscenje, kuhanje, pomivanje jih nimam nikoli.
Redno pa uporabljam kremo za roke, pac tisto, ki je ob nakupu v akciji.
Roke lepe, negovane, nohti mocni, srednje dolgi (ce so nalakirani, so s kakim res neznim pastelniml akom).

Nikdar in nikoli, pa so roke ok, da o nohtih ne govorim:). Pa niti kreme ne uporabljam prav pogosto.

Če delaš s čistili, razredčili, kislinami, bazami… je kar fajn, da maš tist vosek na rokah.

Če delaš s čistili, razredčili, kislinami, bazami… je kar fajn, da maš tist vosek na rokah.
[/quote]

Ne delam, tisto enkrat na leto, ko prah pobrišem, ga kar na suho;)

Ne delam, tisto enkrat na leto, ko prah pobrišem, ga kar na suho;)
[/quote]

Lagano enim…

Lagano enim…
[/quote]

To so pa življenjske izkušnje:)

Rokavice samo v službi natikam in slačim, doma sem brez. Kremo za roke imam samo v službi, eno kamilično. Možu, ki je bolj šlosarskih zadev vajen pa paše 48, meni je dobra za usnjene čevlje mazat.

A za praskanje po riti tudi priporočate rokavice in kakšno kremico?

A za praskanje po riti tudi priporočate rokavice in kakšno kremico?
[/quote]
Kako boš pa potem povahal/a? Čudak :-

[/quote]
Delam, pa s topili tudi. Brez rokavic ali krem. Za razliko od službe, kjer jih imam po ure dolgo na rokah:-))

Delam, pa s topili tudi. Brez rokavic ali krem. Za razliko od službe, kjer jih imam po ure dolgo na rokah:-))
[/quote]

Vsaj eden, ki prizna, da gospodinji! 🙂

Tudi jaz sem bila pogumna in delala brez. Zdaj ne več, še okopavam njivo z njimi. Mažem se pa z lastnim zvarkom medu, čebeljega voska, eteričnega olja sivke, olivnega olja in cvetu ognjiča.

[/quote]
S katerimi topili pa? To zgolj doma? Ker v službi imate verjetno nekoga za vpd in rokavice, obleko in obutev, še kako masko v predpisih?

Kakšne rokavice pa uporabljaš? Lateks meni ni fajn, nisem alrgik, a z njimi zdržim le kolikor je nujno, tiste gumijaste do komolcev pa sploh ne morem, meni v vseh teh rokavicah roke ful švicajo, potem je pa koža še slabša, kot bi bila brez njih. Za na vrt imam pa vrtne, te so mi pa ok.
Doma edino redno uporabljam bombažne rokavičke, si namažem roke na debelo s kremo in dam gor lepe bele bombažne rokavice, koža kot dojenčkova, nohte imam pa že od nekdaj močne.

Kakšne rokavice pa uporabljaš? Lateks meni ni fajn, nisem alrgik, a z njimi zdržim le kolikor je nujno, tiste gumijaste do komolcev pa sploh ne morem, meni v vseh teh rokavicah roke ful švicajo, potem je pa koža še slabša, kot bi bila brez njih. Za na vrt imam pa vrtne, te so mi pa ok.
Doma edino redno uporabljam bombažne rokavičke, si namažem roke na debelo s kremo in dam gor lepe bele bombažne rokavice, koža kot dojenčkova, nohte imam pa že od nekdaj močne.
[/quote]

Imajo ene precej vzdržljive rokavice, podobne lateksovim, vijolične barve. Jaz jih kupim v lekarni. Drugače pa jih napudram s pudrom za otroke in se ne potim ali zelo malo.

S katerimi topili pa? To zgolj doma? Ker v službi imate verjetno nekoga za vpd in rokavice, obleko in obutev, še kako masko v predpisih?
[/quote]
Doma z vsem kar rabiš od wc račke pa do nitro razredčila, pa vse vmes. Služba, samo NaOH, H3PO4,pa izopropanol,občasno še HCl . Hvala penisu sem se znebil raznih acetonitrilov in podobnih sranj, vsaj za enkrat…zaščita… vse po PS.

Vsaj eden, ki prizna, da gospodinji! :)

Tudi jaz sem bila pogumna in delala brez. Zdaj ne več, še okopavam njivo z njimi. Mažem se pa z lastnim zvarkom medu, čebeljega voska, eteričnega olja sivke, olivnega olja in cvetu ognjiča.
[/quote]
Ubijem goro posode, umijem ves mrčes:-)))

Lateks rokavice uporabljam, ko delam s čistili v gospodinjstvu. Tudi pri kuhi, če se dotikam hrane, ki pušča barvilo (rdeče zelje, rdeča paprika, kostanj,…). Za delo na vrtu pa tiste, iz blaga, ki jih po uporabi operem. Redno se mažem tudi s kremo kremo za roke.

In kljub vsemu se mi zgodi, da me v zimskem času začne boleti blazinica prsta na roki in se mi v roku ene ure odpre živa rana (kot bi potegnil z nožem pravokotno na konico nohta). Takrat pomaga pri kljuvajoči bolečini in za hitrejše celjenje Bepanthen mazilo.

Ubijem goro posode, umijem ves mrčes:-)))
[/quote]

😀
A pomivalec te je pa zapustil?? 😉

😀
A pomivalec te je pa zapustil?? 😉
[/quote]

Pes? Ma pa svoj beštek, za skrajno silo tudi kitajske palčke.

Občasno (pri rožah, pa če je kakšno bolj intenzivno čiščenje kopalnice na vrsti). Krema za roke je v redni uporabi.

Rokavice uporabljam kadar čistim s čistili. Drugače pa ne. Krema 48 je super.

Uporabljam jih pri:

1. barvanju las in spiranju barve dol z njih – peroksid rad tako lepo kožo obeli in razje 😀

2. čiščenju kopalniške keramike, da lahko fajn s pritiskom zdrgne. z gobico.

3. rokovanju s surovo perutnino ( jasno ne istih, kot tiste, za pucanje skreta 😀 – tiste za 1x uporabo torej brez lateksa), pri čiščenju rib, sploh mehkužcev ( sip s črnilom in lignjev), živih školjk napirmer

4. košenju trave in vrtnih opravilih – tiste tekstilne s silikonsko prevleko v predelu dlani- predvsem zato, ker z rokami ne pucam potem ostankov trave s kosilnice in drugih pripomočkov, ker imaš potem še tako lepo zelene prste in za nohti vse 😀

5. prenašanju težjih in ostrih stvari ( naprimer prekladanje drv, pa ko prestavljam kak gospodinjski stroj tudi, ko gre ven iz hiše – ponavadi pomagam serviserju, ker je samo eden vedno, pa mu na enem koncu pomagam prijet in dvignit – pa so zadaj kar ostri robovi, se z golimi rokami lahko fajn porežeš,, da ga preloživa na voziček do kombija).

6. barvanju sten znotraj hiše – občasno sama pobarvam bolj obremenjene stene, pa si dam kar rokavice gor, da nisem od tiste barve, pa še koži prihranim

7. pri pospravljanju ( npirmer generalka prostorov, kjer se že nekaj let ni kaj pospravljalo – prah, žeblji, razbito steklo).

8. pobiranju razbitega stekla ali porcelana, če se kaj razbije doma

Enako.
Na vrtu samo pleti ne znam z rokavicami.

New Report

Close