Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ste že jedli kdaj granatno jabolko?

Ste že jedli kdaj granatno jabolko?

Zdaj je sezona granatnega jabolka. Kako vam je všeč ta sadež, ste ga že kdaj poskusili?

Jaz ga obožujem. Je pa zobrno za lupit. Kožico z zrn je pač treba odstranit, sicer je izkušnja ob uživanju zelo grenka.

Jabolko po izbočenih valovih rahlo prerežeš skozi kožo, nato ga daš na dva dela.

Napolilniš večji lonec z mrzlo vodo in jabolko do konca olupiš pod vodo. Sladka “zrna” padejo na dno, kožice splavajo. Poleg tega v kuhinji nimaš rdečega masakra po stenah. Ko končaš z lupljenjem, olupke vržeš stran in z vrha gladine s cedilom posnameš kožice.

Odcediš vodo in očiščena zrna serviraš v skledice.

Pa dober tek.

Cel proces… THK CZ

njami 🙂
evo lažji način za lupljenje
https://www.youtube.com/watch?v=K3WHXC1fuJ8

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Meni ni preveč všeč, ne po okusu, še manj pa po zgradbi sadeža…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Obozujem ze od nekdaj. Si je pa treba vzeti cas za lupljenje, ponavadi kar pred TVjem 🙂

Jaz ga kupim večkrat.Trenutno imajo najlepše v Sparu, dovolj zrele in rdeče. MEni je granatno jabolko super, pa tudi osvežilno je.

Spomnim se ga iz otroštva, ko smo ga pojedli še in še, je moja teta Črnogorka in nam je vedno nosila nar iz Črne gore. Pri nas se ga dolgo ni dalo dobit ali pa je veljal za eksotiko, vsaj glede cene. Zdaj se ga dobi, a spet v trgovinah težko najdeš sadeže, da so lepo zreli. Zgoraj je ena omenila Spar, bom šla prav pogledat!

Odlično je, samo malo bolj po zajčje se serje.

Če je sadež zrel, je božanski, drugače pa ne. Jaz sem ga zadnjič kupila v Hoferju in je bil božanski. Krvavo rdeč od zunaj in od znotraj, lupina čisto tanka, sadeži pa sladki še in še.

Odličen sadež, s katerim pa je veliko dela preden ga začneš jesti. 🙂

Hvala. Sem pogledala in poskusila. Odslej bom granatno jabolko raje jedla, saj mi je bilo vedno mučno “lupljenje”.

Z žličko je treba kar močno udarjati po sedežu in držati roko spodaj, sicer leti naokrog.

Mi ga imamo doma na vrtu odkar pomnim. Šele ko sem se preselila v Ljubljano, sem ugotovila, da je to eksotika. Sicer je krasen, če ga prepoloviš in iz njega iztisneš sok – najbolje gre na kovinskem ožemalniku. Je pa res, da ni tako poceni,m da bi iz njega stiskal sok, razen ga moraš kupovati.


Že! “Divjaki” so daleč najboljši!

Na primorskem ni bil nikoli eksotika. Pri nas raste na vrtu in jih radi jemo

Na vsake toliko časa mi je prav všeč. Jem ga skupaj z drugim sadjem.

Pa ti obvladaš :). Če bi meni tako naredil, bi mi bilo morda celo všeč.

Trenutno je sezona in pri nas vsak dan pojemi dva do tri. Smo jih dobili iz Pašmana. Je pa res, da jih nihče ne bi jedel, če jim jih jaz ne bi olupila. Pravijo da tako dobri pa niso, da bi jih lupili. 😃

Pa ti obvladaš :). Če bi meni tako naredil, bi mi bilo morda celo všeč.
[/quote]

Seveda, ko pa ti ne bi bilo treba brisat rdečih flekov vsenaokoli. Naša mati so vedno ošpice dobili, ako sem omenil granat… pa se je dialog takoj končal.

Lupljenje pod vodo mi omogoča sneaky-breeky uporabo kuhinje. Le pisker za župo je večkrat “pomit” nad čemer se še nihče ni pritožil.

Zaradi mene jih lahko začnejo uvažati namesto neretvanskih mandarin.

Granatno jabolko je prav poseben sadež, ki v sebi skriva izjemno veliko semen, obdanih z živo rdečim mesom, zaradi katerih naj bi ljudje, ki ga uživajo, postali bolj plodni…

a v Pašmanu rastejo?

Oja, jem. Razrežem in z žličko izdolbem bunkice.

Ko je bil še živ, mi je granatno jabolko pripravil zlati fotr, se je spustil v akcijo in ko je bilo fertik, me je poklical, naj pridem pojest 🙂

Okus je dober, včasih malce trpek, kislo-sladek. Njami.

Jaz ga prerezem na pol in stisnem na elektronskem ozemalniku. To dodam tudi stisnjenemu pomarancnemu soku. Okusno in zdravo.

Sadež poznam ene tri leta. Mi je žal, da ga nisem poskusila že kdaj prej, ker je za moj okus božanski.

New Report

Close