Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kakšen kruh najraje jeste

Kakšen kruh najraje jeste

Torej, kakšen kruh, bel, črn, polnozrnat, koruzni…. kje ga kupujete, doma pečete? Mislite, da je slo. proizvod ali ne, je pripeljan v slo. na pol pečen in zamrznjen in je potem samo dopeka v trgovini?
Jaz ga kupujem en del v Tušu en del v Lidlu. Za moža belega, ker drugega ne je, za otroke in sebe koruznega, včasih polnozrnatega.


Zadnjih 30+ let pečenega doma. V vseh variaciah. Žitni mlin je redno v uporabi.

Pečem doma: ponavadi kruh “Piro” po receptu iz res odlične knjige “Kruh naš vsakdanji”. Dela sicer nekaj več, ker bližnjic ni, je pa zato na koncu vsaka rezina kot potica.

Ob prilikah pa iz pekarne Osem v centru Lj: polentarja ali orehovca. Top kruh.

Frišen kruh.

Pečem doma, včasih ajdovega z orehi, pirinega, koruznega, polbelega pšeničnega. Vso moko dobim v mlinu, vse domača pridelava. Sama pa kruha ne jem.

Samo domači kruh mi je najboljši, če že. Kupljeni so pa že prvi dan boh pumagi. To bi morali prepovedati za prodajo.

Oni ko ma nadev notr, maslo/cesen maslov/petersilj. Treba ga je se dopečt.

Ne vem, če pojem en kos kruha na teden, bo prej, da na 2 tedna, zato mi je za tisti kos kruha čisto vseeno, kateri in kakšen je.
Priznam pa, da ko sem v kakem večjem marketu, ko zadiši kruh in če sem lačna, si vzamem kakšno štručko, v Mecatorju tiste njihove hiper, drugod pa kaj podobnega, ampak to pa tudi pojem ene 3x na leto.
Enostavno nisem kruhojedec.

Doma pečeni. Večinoma pečem ovseno-pirinega v raznih variacijah.

Tistega, ki ga spečem sam.

Cenim svoje žulje.

Lepo prosim za recept…Tudi jaz bi ga.

Če pa pri kruhu dobiš žulje, pol si pa kot kup nesreče, so včsih rekli temu.

praktično vse vrste, razen polbelega

najraje koruznega, orehovega, ajdovega

Na obisku v Angliji smo v eni pekarnici kruha/ kavarnici probali in kupili kruh iz kislega testa s chia semeni.
Samo namazali smo ga z maslom in je bil popoln obrok, brez, da bi si človek še kaj drugega želel. Od takrat naprej stalno iščem recepte online za kislo testo, moram se tega lotiti doma, v Slo stalno sprašujem, kje prodajajo tak kisel kruh, do sedaj ga še nismo našli.

Če pa pri kruhu dobiš žulje, pol si pa kot kup nesreče, so včsih rekli temu.
[/quote]
Žalostno.

Ti še nisi slišal za metaforo.


Žalostno.

Ti še nisi slišal za metaforo.
[/quote]
Ti si cel ena ponesrečena metafora in farsa povrh, sodeč po tem kar pišeš.😁


Ti si cel ena ponesrečena metafora in farsa povrh, sodeč po tem kar pišeš.😁
[/quote]

A blah blah blah blah blah…

Nisem ti jaz kriv, če si žeblju podoben.
Zabit

A blah blah blah blah blah…

Nisem ti jaz kriv, če si žeblju podoben.
Zabit
[/quote]Itak……jaooooo


Zadnjih 30+ let pečenega doma. V vseh variaciah. Žitni mlin je redno v uporabi.
[/quote]

Bravo.

Pečeš v el. pečici ali v krušni peči?

Jaz sem in tja kupim Jelenov hlebec (polovico) in kakšno Šparovo Korenino, drugega kruha ne jem, ker mi ni dober – sploh ne tisti, ki ga pečejo v trgovinah (surov, lepljiv, zbit).

New Report

Close