Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ali banane redijo

ali banane redijo

Zelo rada imam banane in zgodi se mi, da pojem tudi po štiri te slastne sadeže na dan, zlasti, če so zelo mehke in zrele so mi zelo všeč.

Ali banane redijo, ali so sploh kaj zdrave, saj imajo dolgo pot preden pridejo do kupca-uživalca. ?

Kdo ve, iz lastnih izkušenj?

tolk kot kruh, al pa meso, pa krompir. če ješ zmerno, nobena stvar ne redi razen prigrizki in sladkarije. 4 banane pa niso zmerne, itak da redi količina v tvojem primeru.

A ne znaš poglesdat, kolk kalorij ima ena banana? Pa nima veze, kako dolgo pot ima.

Vsa hrana redi ce je pojes prevec. Imajo pa banane veliko kalija in vitaminov tako da ce pojes zato manj drugega je to super nadomestek sladkarijam. Ena banana ima okrog 100 kalorij. Preracunaj koliko na dan porabis in primerno zmanjsas vnos druge hrane, potem lahko brez skrbi pojes te 4 banane na dan.

So mi rekli, da so banane siromašno živilo, da od ene banane ne dobiš nič energije, da je boljše pojesti eno jabolko z domačega vrta.

Meni drugo sadje ne paša, čeprav je domače, tudi zelenjave ne pojem prav veliko. Tudi sicer nisem gurman, ampak banane pa imam rada.

Nutrition Stats
105 calories
27g carbohydrates
1g protein
<1g total fat
0g saturated fat
3g fiber
14g sugar
422mg potassium (12% DV)
32mg magnesium (8% DV)
10.3mg vitamin C (17% DV)
0.433mg vitamin B6 (20% DV)

1 srednja banana – cca 110 kcal.
To je približno 1/14 vse energije, ki jo potrebuješ dnevno – če vsaj malo delaš in se premikaš.

New Report

Close