Ali zaradi etičnih zadržkov katere vrste mesa ne jeste?
Ali zaradi etičnih zadržkov katere vrste mesa ne jeste ali se na to ne ozirate?
Na primer: srnice, zajčki, kozlički, jagenjčki, odojki, telički, krave, prepelice, pujski, piščanci, purani, ribe, račke, gosi itd. Se vam kaj od tega preveč smili, da bi lahko jedli, ali vam to ni pomembno?
Ali pa vrste hrane, kot je npr. foie gras, vas odvrne, da se temu odpoveste, ker je znano, da to dobijo s prisilnim pitanjem gosi ali vam je vseeno?
Nekako nimam zadržkov. Ko sem še potoval bolj na veliko sem pojedel marsikaj. Morda tudi kaj, kar bi se mi danes zdelo spotno!
Polhi, kobilice, veverice, morski prašički, kakšna kača, kuščar, ……………….!
Ne prisežem, da mi niso servirali tudi podgane, mačke, psa, ampak marsikaj sem prigriznil. Bil seveda pozitivno presenečen in tudi razočaran.
Je pa lakota najboljši kuhar!
lakota je najhujši kuhar. preizkušeno.
iz etičnih razlogov ne jem nobene vrste mesa. to pomeni, da če lahko izbiram hrano, izberem nemesno. ampak ko sem hodila po svetu, sem prihajala v situacije, ko so mi ljudje ponudili nekaj za pod zob in nisem bila v stanju zavrnit – nisem imela kje kupit hrane, niti je kje drugje najt. jedla sem, kar so mi dali. tudi makaronfjaš, tudi štrudel in kos kruha, čeprav mesa kot rečeno ne jem, bele moke pa zaradi bolezni ne. lakota je najhujši kuhar. 🙂
Od omenjenga jem: odojka, telička, kravo, pujsa, piščanca in ribe. To že odkar pomnim. Sm pa komi cca 3 al 4 leta nazaj 1.jedla jagenjčka in pa purana, pa še to sam puranji file. No, zdej tud to večkrat jem. Ostalega naštetega pa ne. Pa ne zarad kakšnih etičnih zadržkov, pač ne vem, nikol nism in ne vem če bi sploh to lahk jedla. Razn da mi kdo nardi, pa da mi ne pove kaj jem 😉