Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Peka za praznike

Peka za praznike

Blizajo se prazniki.Kaksne piskote specete?…se kaksno pecivo?Potico?

Ravno danes sem pomislila na to, da bi bilo fino ob toplem čaju grizljati kake domače piškote. Za te praznike vsekakor piškote, nič zapletenega, kake dišeče s cimetom, na osnovi masla. In še kaj.

…marsikaj:
– bonboniera (mozart kroglice, rafaelo, ferero rosche) – dejansko najvec dela s prvimi, drugi dve sta 1,2,3,
– potica: orehova ali slivova,
– piskotki: linški, moto, s cokolado + kokos…,
– pecivo: zadnje case kar bananino z orescki – seka …

Ves ta sladkaraj je razporejen cez cel december, a vseeno, vem, ja, preveč sldkanja …😋

Piškote kar kupim v eni dobri slaščičarni. Spečemo pa, ali potico, ali naredimo torto. To pa ne pred 30.12.

Pečemo razne krhke piškote, z marmelado, s čokolado, obveznoo kokosove in medene, nekaj veganskih, nekaj vrst koglic, skratka take, ki lahko stojijo dalj časa, napečemo kakih 15 vrst različnih in to na 25. in 26.12., ko sta praznična dneva.
30.12. naredim kakšno pecivo, ki se nareže na kockice in da v papirčke.
Včasih naredim še torto ali kak podoben kolač.

Potice ne pečem, vsaj klasične ne, včasih naredim potratno potico ali prekmursko gibanico, odvisno koliko je obiskov.

Danes je 24.11. Še en mesec je do praznikov(če praznujete božič). Kaj bi sedaj pekli ?Tudi trgovine so okrasili takoj po 1. 11. Sedaj smo okrasja že siti. Tako bi se tudi piškoti posušili en mesec prej.

Zdaj se preizkušajo novi recepti. Prejšnji teden sem delala en lahki kolač in eno slano pecivo, za probat, oba sta ok, tako da se mogoče uvrstita na meni med prazniki.

Preverjeno dobri .

https://mojpogled.com/cokoladni-razpokancki-ki-se-kar-topijo-v-ustih/

New Report

Close