Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika palačinke takoj – spar

palačinke takoj – spar

A je že kdo kupil to zmes za palačinke? Je ok?

Ajd, da kupiš neko konkretno testo, za katerega res potrebuješ nekaj časa, daga narediš, ampak pri palačinkah je testo narejeno v krajšem času, kot se segrejeta steklokeramična plošča in ponev na njej…

Ne, nisem kupila in mi je to res ena taka neumnost za kupit. Če že, bi prej kupila že narejene zmrznjene palačinke.

Dobro si povedala

Palačinke sem probala pri sosedi in meni so gumijaste.Jaz že tako ne kupujem teh zmesi, a za palačinke vem, da za dobro palačinko moraš tudi narediti dobro testo. Zato so tudi palačinke naših babic čisto nekaj drugega kot to kar danes jemo. In res, za dobro maso za plačinke niti ne rabiš ne vem koliko časa, to si vsak lahko naredi sam. Ne vzame vam niti toliko časa, kot porabite za enkrat pokukat na Fb in čekirat kaj so objavile vaše kolegice 🙂
Pa še o ceni te zmesi, ki je 2,90 eura. za 10 palačink rabiš max 2 jajci (0,20 eura), pol litre mleka (0,50 eura)in dva jogurtova lončka moke. (0,50 eura) Skupaj torej 1,20 eura. Cene so za domača jajca in mleko iz mlekomata ter moko pri Katiču. V zmesi pa so neka sušena jajca in mleko v prahu, ki pri meni že takoj prižge rdečo luč.

Se strinjam. Nas je pri hiši 7. Palačinke jemo ponavadi v soboto za večerjo + spečem jih na zalogo za nedeljo za v juho. Če bi jih pekla s tem testom, bi to bilo 3x več dela z odpiranjem in packanjem.
Prednost vidim edino v tem, da si jih lahko naredijo otroci, ko so sami doma. Pa še to moja 7 letnica zna po klasičnem receptu zmešat.

Meni je predrago in nisem za take umetne fore, tudi če bi bilo zastonj. Maso za palacinke je pa res najbolj easy nardit.
Je pa res, da mogoče v kakem šotoru poleti itd..pa niti ni švoh.

Jz jih bom pa probala, zna bit dobro, zakaj ne.

Mulc je delal in pekel palačinke že pred vstopom v OŠ, zato pravzaprav ne vidim smisla o neki kupljeni masi, ki nima ne ustreznega števila jajc ne ruma v sebi.

Ta masa iz jajc in mleka v prahu je pa res nekaj posebnega ja, hahaha.
Kot rečeno, se dobra masa naredi v nekaj minutah, če želite bolj puhaste, dajte poleg mleka notri še radensko in beljake v snegu. Masa mora obvezno stat vsaj pol ure, bolje več in potem je to to.

No, to je potem to:) Ta masa je za tiste, ki se jim ne da čakati pol ure ali več. Zmešaš že testo na hitro, ampak potem mora testo odstati.

No, to je potem to:) Ta masa je za tiste, ki se jim ne da čakati pol ure ali več. Zmešaš že testo na hitro, ampak potem mora testo odstati.
[/quote]
Če si lenobo pripravljen kompenzirat z jaci v prahu in mlekom v prahu iz kdovekje pač daj.


Tudi jaz. Dokler tega ne poskusim, ne morem niti kritizirat 🙂
Če dobro premislim, se ne spomnim, da bi bil katerikoli izdelek iz Startaj Slovenija tukaj pohvaljen.

Ja za na kampiranje ali jahto bi pa taka zmes lahko prav prišla, če je seveda kolikor toliko dobra.

Za doma pa res ne vidim razloga. Enako enostavno je narediti testo za pico, če ne še bolj (vsaj zame).

Koliko pa stane ta zmes in za koliko palačink je?


Če si lenobo pripravljen kompenzirat z jaci v prahu in mlekom v prahu iz kdovekje pač daj.
[/quote]

Jaz ne, samo razmišljam, komu so namenjene te vrečke s testom:) Jaz še v gostilnah nikoli ne jem palačink. Jem izključno tiste, ki jih sam naredim.

Uh, sem našla, 2,90 za 8 – 10 palačink, pri nas bi rabili tri vrečke …
To je tudi za v kamp čisto predrago 🙂

Pa koliko palačink vi to vsi pečete??? Pri nas smo trije in vsak poje nekje 2 palačinki, morda kdo kdaj tri, če je bolj lačen.

Za novodobne družine in osebe, ki imajo radi vse takoj pri roki in iz “vrečke” je to pač super pogruntavščina.

Za tradicionaliste in pristaše doma narejenega na “roko” pač ne.

Tako je tudi tukaj med odgovori, ko se krešejo mnenja za in proti.

Je verjetno priročna zadeva za na hitro kje ( kampiranje ipd), da ne trogaš s seboj kilo moke, celih jajc, mleka, ker si prostorsko omejen v prtljagi – torej rehidrirani zmesi dodaš samo vodo.

Mene pri tej zmesi omejuje naprimer to, ker je suhi zmesi dodan sladkor – jaz ga v maso za palačinke ne dajem….

Ne pa za dolgoročno uporabo. Ker premnogi Slovenci radi sami naredijo tudi maso za palačinke, večinoma iz “preverjenih sestavin” :). Pa ponavadi so najboljše tiste, v katero dodaš šric gazirane mineralne vode – sploh za kakšne fritate 🙂

Pa koliko palačink vi to vsi pečete??? Pri nas smo trije in vsak poje nekje 2 palačinki, morda kdo kdaj tri, če je bolj lačen.
[/quote]

Pri nas jih pojedo toliko, kot jih je pečenih, in če jih je “samo” 20, jaz komaj pridem zraven 🙂 30 je ravno prava mera, da se ne stepemo in da eventuelno kakšna počaka do naslednjega dneva.
Vseeno, 3 evre je mnogo preveč, za pol manj narediš 10 palačink iz vrhunske bio ajdove moke, z bio jajcem in bio mlekom. Ne pa iz mleka in jajc v prahu …
Pregledala sem tudi ostale izdelke in ja, super, vse bio, s čim manj sladkorja in tako dalje, samo vse lahko človek pripravi sam za pol ali celo tretjino cene. In recimo kosmiče in kašice za otroke imajo v tako majhnih količinah, da je spet en kup ene embalaže … ker je en zavoj dovolj mogoče za en teden.

Nas je ponavadi pri mizi 6-8 ljudi.
V eni rundi spečem caa 30-40 palačink.
Imamo jih za večerjo. Nekaj otroci za zajtrk (pogrete v pečici), nekaj jih gre v juho.

Pečem v dveh ponvah naenkrat s pirino polnozrnatno moko + domače mleko + radenska + sol + olje

Za mlade gospodinje, ki niti mleka ne znajo segreti je to res idealna zadeva…

Pa koliko palačink vi to vsi pečete??? Pri nas smo trije in vsak poje nekje 2 palačinki, morda kdo kdaj tri, če je bolj lačen.
[/quote]
Jaz pojem kakšnih pet, hči 7 ali devet. Če bi bila zelo lačna, bi se število malce zvečalo. Mažemo s skuto, marmelado, sladkorjem z limono ali evrokremom.
Nisem še poskusila zmesi, bom, da bom lahko komentirala.

Pa koliko palačink vi to vsi pečete??? Pri nas smo trije in vsak poje nekje 2 palačinki, morda kdo kdaj tri, če je bolj lačen.
[/quote]

In kakšne trlice ste to pri vas doma??? Jaz sem ženska normalne postave in brez problema lahko pojem 4 – 5 palačink.

V naglici sem enkrat kupila že pripravljene, pečene palačinke. Uporabila sem jih za peko ” na slano” v pečici.
Proizvajalec me ni prepričal. Jih ni čez tiste dehteče, doma pripravljene, z domačo marmelado.

Malo offtopic, ampak če mi lahko kdo poda res dober recept za RAHLE palačinke, se priporočam.

Hvala!

250 g moke
3 dl mleka
1,5 dl mineralne vode
1 žlica olja
2 jaja
rum
vanilin sladkor(1 ali 2)

Najprej stepeš jajca, dodaš olje, mleko, mineralno vodo, vanilin sladkor, na koncu počasi moko in nazadnje rum. Pustiš v hladilniku vsaj pol ure, lahko tudi več.

Pridejo zelo rahle oz. mehke 🙂

New Report

Close