palačinke takoj – spar
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Ajd, da kupiš neko konkretno testo, za katerega res potrebuješ nekaj časa, daga narediš, ampak pri palačinkah je testo narejeno v krajšem času, kot se segrejeta steklokeramična plošča in ponev na njej…
Ne, nisem kupila in mi je to res ena taka neumnost za kupit. Če že, bi prej kupila že narejene zmrznjene palačinke.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Palačinke sem probala pri sosedi in meni so gumijaste.Jaz že tako ne kupujem teh zmesi, a za palačinke vem, da za dobro palačinko moraš tudi narediti dobro testo. Zato so tudi palačinke naših babic čisto nekaj drugega kot to kar danes jemo. In res, za dobro maso za plačinke niti ne rabiš ne vem koliko časa, to si vsak lahko naredi sam. Ne vzame vam niti toliko časa, kot porabite za enkrat pokukat na Fb in čekirat kaj so objavile vaše kolegice 🙂
Pa še o ceni te zmesi, ki je 2,90 eura. za 10 palačink rabiš max 2 jajci (0,20 eura), pol litre mleka (0,50 eura)in dva jogurtova lončka moke. (0,50 eura) Skupaj torej 1,20 eura. Cene so za domača jajca in mleko iz mlekomata ter moko pri Katiču. V zmesi pa so neka sušena jajca in mleko v prahu, ki pri meni že takoj prižge rdečo luč.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Se strinjam. Nas je pri hiši 7. Palačinke jemo ponavadi v soboto za večerjo + spečem jih na zalogo za nedeljo za v juho. Če bi jih pekla s tem testom, bi to bilo 3x več dela z odpiranjem in packanjem.
Prednost vidim edino v tem, da si jih lahko naredijo otroci, ko so sami doma. Pa še to moja 7 letnica zna po klasičnem receptu zmešat.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Za novodobne družine in osebe, ki imajo radi vse takoj pri roki in iz “vrečke” je to pač super pogruntavščina.
Za tradicionaliste in pristaše doma narejenega na “roko” pač ne.
Tako je tudi tukaj med odgovori, ko se krešejo mnenja za in proti.
Je verjetno priročna zadeva za na hitro kje ( kampiranje ipd), da ne trogaš s seboj kilo moke, celih jajc, mleka, ker si prostorsko omejen v prtljagi – torej rehidrirani zmesi dodaš samo vodo.
Mene pri tej zmesi omejuje naprimer to, ker je suhi zmesi dodan sladkor – jaz ga v maso za palačinke ne dajem….
Ne pa za dolgoročno uporabo. Ker premnogi Slovenci radi sami naredijo tudi maso za palačinke, večinoma iz “preverjenih sestavin” :). Pa ponavadi so najboljše tiste, v katero dodaš šric gazirane mineralne vode – sploh za kakšne fritate 🙂
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Pa koliko palačink vi to vsi pečete??? Pri nas smo trije in vsak poje nekje 2 palačinki, morda kdo kdaj tri, če je bolj lačen.
[/quote]
Pri nas jih pojedo toliko, kot jih je pečenih, in če jih je “samo” 20, jaz komaj pridem zraven 🙂 30 je ravno prava mera, da se ne stepemo in da eventuelno kakšna počaka do naslednjega dneva.
Vseeno, 3 evre je mnogo preveč, za pol manj narediš 10 palačink iz vrhunske bio ajdove moke, z bio jajcem in bio mlekom. Ne pa iz mleka in jajc v prahu …
Pregledala sem tudi ostale izdelke in ja, super, vse bio, s čim manj sladkorja in tako dalje, samo vse lahko človek pripravi sam za pol ali celo tretjino cene. In recimo kosmiče in kašice za otroke imajo v tako majhnih količinah, da je spet en kup ene embalaže … ker je en zavoj dovolj mogoče za en teden.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Pa koliko palačink vi to vsi pečete??? Pri nas smo trije in vsak poje nekje 2 palačinki, morda kdo kdaj tri, če je bolj lačen.
[/quote]
Jaz pojem kakšnih pet, hči 7 ali devet. Če bi bila zelo lačna, bi se število malce zvečalo. Mažemo s skuto, marmelado, sladkorjem z limono ali evrokremom.
Nisem še poskusila zmesi, bom, da bom lahko komentirala.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)