Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj pri pečenju uporabiti namesto jajc?

Kaj pri pečenju uporabiti namesto jajc?

Kak predlog, ki ste ga že sami preizkusili?

V mislih imam peko v pečici. 🙂

Palačinke, mafine, celo biskvit sem naredila s pomočjo ovsenih kosmičev – namočiš čez noč in potem zmelješ s paličnim, da dobiš “poc”. Težko ti povem natančno razmerje, malo se moraš igrat. Recimo razmerje ena proti tri kosmiči voda, moke in tega poca jaz običajno odmerim ena proti ena, testo mora biti precej mokro. Notri lahko dodaš mlete lešnike, kakav, rožičevo moko … pač vse kot sicer. In seveda sladkor oziroma kar uporabljaš namesto sladkorja.
Ni pa tako rahlo in tudi vzhaja ne toliko kot normalno testo.

Svinjsko pečenko.

Pa kokoš tudi, samo ne monovsko.

Baje gre s chia semeni. Pekla sicer še nisem, sem pa delala puding in dobro zvežejo in zagostijo.

uporabi tapiokino moko.

Varianta so tudi na drobno naribana jabolka ali speštane banane.

Jaz sem uporabila jajčni nadomestek no egg.

Moja mami že dolga leta ne je ničesar živalskega (razen mleka in mlečnih izdelkov) in je vedno uporabljala sojino moko namesto jajc, če je potrebovala rumeno barvo rumenjaka, pa je to nadomestila s haldijem. Za količine pa pojma nimam…lp

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Pozdravljena,
jajca lahko ponekod preprosto izpustiš.
Nadomestiš pa jih lahko:
– z VegEgg nadomestkom (na podlagi volčjega boba)
– s pasirano banano
– z namočenimi lanenimi semeni

Chia semena nimajo te funkcije in jih je nesmiselno uporabiti.

Pri čem konkretno te zanima, da ti lažje svetujem.

Jajca nadomeščam s tapiokino moko, včasih jabolčno čežano, po nekod jih čisto izpustim. To je odvisno od tega kakšno vlogo imajo v receptu. Več kot 2 jajci težko nadomestiš.

Evo tukaj je Gemma Stafford dobr opisala nadomestke za jajca. Je youtuberka, ima kanal o peki slaščic.

https://www.biggerbolderbaking.com/egg-substitutes-for-baking/

tapiokino moko ja, koze zmešane.😁Ko boste še ve polnorite usekanke cvilile, ko ne bo niti navadne moke v trgovini.

Hvala za vse odgovore in predloge! 🙂

Nekateri ste vprašali, za peko česa potrebujem nasvet. 🙂 V mislih sem imela za peko peciv in piškotov, torej za to, da mi rata kompaktna masa. Enkrat sem npr. nekaj zašuštrala s sestavinami in sem imela čisto vodeno maso. 😀

New Report

Close