Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika je skuta težka za želodec

je skuta težka za želodec

Vas boli želodec po skuti? Surovi, pečeni, kuhani? Ali sploh ne?

Po skutini torti.

Zgaga me peče po navadni skuti (štrudelj, pita, torta…), pri albuminski tega ni.
https://www.dobertek.com/kuharski-nasvet/albuminska-skuta/

Tezka ni, je pa nasitna, a ne pade kot kamen v zelodec, me drzi dolgo, a se lepo prebavlja.


Skuta dviguje kislino

dolgo se prebavlja kazein – mlečna beljakovina. Torej je verjetno odgovor da, če prav razumem vprašanje.


Skuta dviguje kislino
[/quote]

Ne vsem.

Ne, nič. Mi paše, pa tudi dobro nasiti – v vseh oblikah. Sam jo imam še najraje malo zredčeno z mlekom ali jogurtom in vanjo vmešan cimet, malce ruma in stevie – ali pa malo sladkorja ali medu.
Albuminska je pa lažja.

Ne vsem.
[/quote]
Vsem, samo nekateri imajo zaradi tega težave, drugi pač ne.

Meni dela tezave, ker ne prenasam mleka. Vcasih se malo pregresim (npr. skutna torta 😏) pa se potem vprasam, ali se je splacalo… Ce nimas tezav, je pa skuta super, ker te relativno majhna kolicina kar dobro nasiti

New Report

Close