A kdo od vas je arašidovo maslo?
Kdaj ga jeste? Za zajtrk ali kot prigrizek? Je dobro? Jaz sem ga enkrat poskusila kot otrok, pa se spomnim, da mi ni bilo všeč. Lepi se za zobe.
Na kaj ga namažite? Kar na običajni kruh ali na kaj drugega? Ga jeste še v kombinaciji s kakšno drugo hrano? Sladko? Slano?
Zanima me, ker razmišljam, da bi mu dala še eno možnost, najbrž se mi je okus od otroških let že spremenil…
Res se lepi na zobe, ampak mene ne moti. Namažem ga na navaden kruh oz. žemljico, drugega nič zraven. Pa v temle receptu se super obnese: https://www.kulinarika.net/recepti/15172/eksotika/mama-afrika/
Jaz golaža sploh ne delam več drugače kot takole.
Nora sem na arašidovo maslo, ampak stoprocentno in gladko (kupim v Mullerju ali DM).
Delam tudi kroglice iz njega, recepte imaš na netu.
Zanimivo, tudi meni je bil zanič, ko sem ga poskusila kot otrok, zdaj se moram pa prav nazaj držat. Ampak pazi, v trgovinah imaš večinoma večje lončke in tam je dodan sladkor … tak meni ni všeč. V Leclercu imajo sicer večje kozarce in pride cenejši (prav tako brez dodanega sladkorja), ampak tudi ni tako dober kot ta iz Mullerja, DM.
Mažem si na kruh, zraven kakšnih sladkarij mi tudi paše, npr. sladoleda, tudi k ovsenim kosmičem, h kakšni omaki dodam (s piščancem paše). Meni je super.
Včasih si tudi nardim svojega, lepo zmiksam arašide in malo vode, tisto pa pride čisto drugače kot kupljeno – bolj sladkasto in belo-bež, ne pa oranžno. Oba sta mi všeč, kupljeni in domači