Če bi lahko jedli vse, karkoli, … *sanjski jedilnik*
Idealen, sanjski jedilnik torej, ob fantazijski predpostavki, da se ne bi zredili in bi bilo vse enako zdravo (bla-bla-bla).
Evo, moj sanjski jedilnik:
Zajtrk: marmeladni rogljič iz Žita, kava z mlekom
Malica: suha domača salama “Z dežele”, bel kruh, dimljen sir Jošt, kumarice
Kosilo: pohan piščanec, pomfri, solata kristalka
Malica: ogrska salama “Pick”, bela žemlja, paradižnik, dimljen sir Jošt
Večerja: 1-2 pohani bedrci od kosila, bela žemlja, solata kristalka, skutna torta
Pa vaši sanjski jedilniki?
Pri meni ne gre toliko za hujšanje, kot za to, da težje prenašam določeno hrano – belo moko in mlečne izdelke. Torej če bi šlo brez tiščanja v želodcu in ostalih težav, pa če bi prekinila način prehrane zadnjih nekaj let (IF) bi to šlo recimo takole:
Zajtrk; ena gromozanska šalca bele kave, popečen toast z maslom in sirom, masleni piškotki za pomakat v kavo 🙂
Malica: en kupček kitajskih pomladnih zvitkov, kaj od sadja
Kosilo: Telečja krača, pečen krompir, motovilec v solati, čokoladna torta s sladoledom
Popoldanska malica: Jabolčni štrudelj v vanilijevi omaki
Večerja: pohan sir s tatarsko
V reali imam tole za en teden :)))
Zajtrk: makovo pecivo s čokolado. Kava.
Malica: pol kile neretvanskih mandarin. ( samo te so res dobre).
Kosilo solata s fizolom, ki jo naredi moja nona. Nato grah v omaki in skutini cmoki z golažem.
Gobova juha v posodici iz kruha. Sladica – kava s smetano, posuta s sladkorjem.
Malica – makovo pecivo.
Večerja – pizza s tartufi.
Seveda bi ze ob kosilu bruhala, tako da…
Za zajtrk bi v mehko kuhano jajce pa toast notri pomakala in belo kavo. Za malico makovko prerezano g eno snito josta in jabolko. Za kosilo bi gobovo juho, pecen krompir, dunajca in zeleno solato. Popoldanska malica jabolcni strudel. In vecerja palacinke z banano in nutelo.
Omg, v resnic bom pa na navadnem jogurtu, breskvi in eni šefli obare s piščancem. Pa pol litra kave.
Moram pazit na prehrano, sicer se zredim, ampak jaz jem tisto, kar mi paše, le da v manjših količinah. Večino naštetega, kar vi pišete, meni nikoli ni bilo dobro, niti ko še nisem imela problemov s kilami. Kruha niti ne maram, sploh ne belega, pohanega ne jem, ne uživam mesa, tako da kar je salam, mesa vse odpade.
Zajtrk mi ne paše in spijem samo kavo z mlekom. Za malico imam tisto, kar mi paše: koruzne kosmiče z jogurtom, doma pripravljen smuti, navaden jogurt s sadjem, grški jogurt s sadjem, včasih žitna ploščica.
Za kosilo obvezno solata, ali zelena, ali radič ali mešana z jajcem, kumare s krompirjem, radič s krompirjem itd., zraven seveda glavna jed. Danes konkretno bodo makaroni z bučkami in kislo smetano.
Popoldne sadje, zvečer po treningu pa grški jogurt z banano in medom. Ko me prime želja po sladkem, imam beljakovinske ploščice brez sladkorja ali doma narejeno čokolado, včasih tudi spečem manj sladke piškote, biskvit z medom ali sirupom. Tudi “nutelo” naredim sama.
Zelo rada imam tudi kakšne veganske jedi, imam prijateljico, ki zna kuhati čuda in pol in na mojem idealnem jedilniku bi bila vsaj dvakrat na teden takšna hrana. Enkrat na teden doma narejena pica iz polnozrnatega testa in obložena z veliko zelenjave. Verjetno tudi gobova juha enkrat na teden …
Edino, kar bi pa res verjetno jedla v neomejenih količinah, je pa sladoled, ampak dober sladoled, ne kak poceni poc.
Zajtrik: avokado toast… ne šparat na avokadu, pomarančni sok, kavo in maslen rogljiček
Malica: kos sveže pice ali topel kebap
Kosilo: hokaido juha, slana solata z bučnim oljem in brez kisa, ful bolonjske omake in malo testenin
Malica: grška solata, tortilija čips z guacamole ali cheesecake
Večerja: losos file, pire z maslom in brokoli, kuhano vino malo za tem
Uf, kaj bi jedla, če ne bi slabo vplivalo na moje zdravje in če se ne bi zredila???
Joj, to bi bilo res sanjsko!
Špageti in ostale testenine s slastnimi omakcami bi bile skoraj vsak dan na meniju! :)) Pa pohan piščanec in pohani svinjski zrezki, veliko pečenega krompirja in solata. In vsak dan sladica ali kar dve sladici: štrudelj, štruklji, tortice, biskvitki, čokolada, sladoled, sadne kupe, piškoti, rulade (sadne in čokoladne), joooj….
Hudo, samo prenažiranje bi bilo…
Par burekov na dan (skutinih, ne mastnih (da se cedi) (pač itak mastnih, ker je burek, samo bolj tip “štacunskega” bureka kot uličnega)) … ampak tega bi se naveličala. Sem si tudi že kdaj privoščila in imaš na neki točki dovolj (mislim, da več kot dveh nisem mogla).
Palačinke ….. vendar bi mi verjetno sčasoma začele iti “nazaj”:
No ena stvar, ki se je pa še nikoli nisem prenajedla, je pa ocvrt ananas iz Kitajske dostave…. relativno ni najbolj poceni in nerodno mi je …… mogoče si bom enkrat tega naročila ne vem 15 porcij in ugotovila, koliko sploh lahko pojem.
Sicer si pa običajno privoščim, kar želim. Pa imam stalno 5-10kg preveč in nič več oz. trenutno sem bolj na 5kg preveč.
Holesterol ima običajno odlične vrednosti …. tko da zavestno rečem “ne” včasih tem maščobam (če bi šlo samo za kalorije, bi mi bilo bolj vseeno), da bi tako ostalo
Tko da ja … mastno in nasitno. Kšno veliko čokolado smo si pa vsi kdaj privoščili, ampak nas je tudi minilo po mojem, vsaj mene. Kot otrok sem si želela, da bi enkrat imela popolnoma svoje Leibnitz polnozrnate piškote in bi jih pojedla, kolikor bi želela ….. in da bi šla lahko enkrat ven v dežju …. in pol kasneje te stvari zgubijo del čara, ko lahko počneš, kar želiš.
Aja pa olive …. jedla bi olive brez posledic za kožo. Sem jih tudi že kdaj jedla iz kozarca, ampak nisem si pa drznila dveh kozarcev.
Pa kokos. Mogoče kar kokosovo moko z žlico. 😀
Ajaaa še nekaj. Fuuul dobra mi je kisla smetana, ampak je ne kupujem, nimam je nikoli v hladilniku. Enkrat v življenju sem pojedla celo z žličko. Rada bi pojedla enkrat recimo tri, če ne bi bilo nobenih posledic (za kožo itd). Mogoče bi lahko štiri, ne vem. Mogoče pa samo dve.