Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katere vse "zimske" enolončnice kuhate?

Katere vse "zimske" enolončnice kuhate?

Ker vem, da vas je tukaj kar nekaj odličnih kuharic, sem odprla tole temo.

Prišel je čas, ko zapaše kaka topla enolončnica oziroma jed na žlico.

Katere vse znate pripraviti/jih imate na repertoarju?

Pri nas danes jemo segedin s polento.

Mmmmm, ričet in golaž.

Zimske enolončnice:
jota s kislim zeljem, jota s kislo repo, jota z zeljem in repo, segedin, ričet, ajmoht, te nekako kuham ko ni vročine, sicer pa tudi pašta fižol, pasulj, krompirjev golaž, boranjo, razne zelenjavne juhe….

ups, pozabila na sarmo….

Najbolj prilljubljene so porova minestra z leco, fizolova, krepka grahova in jota z repo.

jaz zelo poenostavim:

– repa s pirejem
– zelje s pirejem
– ričet
– gosta zmiksana fižolovka z bleki
– kitajsko sladko zelje z bleki
– mineštrica z testeninami (vse kar imam v hladilniku: bučke, paradižnik, koruza, stročji fižol, korenje, koleraba, kumare, paprika..če je kaj nejestljivo pač dam na koncu ven ampak okus in minerale pa doda :)).

Sploh niso švoh tudi kremne juhice z testeninami in parmezanom npr hokaido, grahova pa tople kumare s pirejčkom, špinačna gosta pa tudi kremna polenta z mlekom (in maslom) lepo pogreje želodček.

Za mesni dodatek tistim, ki jedo včasih na koncu enolončnic narežem eko hrenovke na kolutke.

Skuham mešanico stročnic, dodam krompir, korenje, peteršilj.
Krompirjev golaž (brez mesa).
Ješprenj (ričet).
Kremne juhe iz pora ali špinače ali brokolija in krompirja, na koncu vsak doda malo kisle smetane po okusu.
Gobova juha.

Napiši najprej katere ti kuhaš da lahko dopolnimo

Naše najljubše

Ohrovtova s klobaso, ajdo in lečo

Boršč

Šči

Kitajska kisla in pekoča juha

Juha iz kimčija in svinjske potrebušine+vroč riž, da best po zimskem sprehodu

Piščančja ali telečja obara

Aja pa še pašta fižol

tukaj je shranjenih kup receptov

https://imgur.com/gallery/27eUo

Mislm kolk mi pa taki greste na jetra! Odpreš temo in izgineš! Folk ti pisari, ti pa ne odgovarjaš, ne komentiraš, nič ni od tebe! Pejt se solit!

Vse našteto, plus še kakšna (sladko zelje s svinjino, včasih kaj novega izumim, ko je treba pospraviti hladilnik)…
Tudi hladnejši meseci imajo svoj čar, pa še dobro hrano za povrh ;).

Kariji so tudi odlicni …

New Report

Close