Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko na mesec za hrano

Koliko na mesec za hrano

Kako naj kuham in kaj naj kuham da mi en teden pred placo ni prazn hladilnik?
400€/mesec za hrano za dva odrasla je ok ni problem
Pride mesec ko mava 200€ no to je huda kriza.

Kako in kaj naj kuham?
Vse mesno je drago pa tudi jem samo pisc.meso ker mi drugo ne pase.
Pojeva ogromno krompirja in zelenjave torej jed na zlico a brez mesa okus ni ravno bozanski..

Se bolj splaca delat hrano da se jo da v posode in skrinjo kakor da nafilamdo polnega hladilnik?

Mi smo trije in zapravimo ok. 300 evrov mesečno, pa ne šparamo. Res pa je, da pojemo zelo malo mesa, ker ga kupujemo le pri enem preverjenem mesarju ali pri enem kmetu, ki ga poznamo, tja pa ne gremo ravno pogosto. Mesa lahko uporabiš samo za vzorec, ni treba, da so vsakič zrezki – recimo narediš rižoto, ajdovo kašo z zelenjavo in vmes koški mesa. Tudi razne azijske jedi se da narediti na tak način. Testenine mi jemo z zelenjavo, včasih tudi s tuno ali smetanovo omako, če ni časa.

Pa malo si zapisuj, kam ti gre denar, kaj kupuješ, potem pa konec meseca razmisli, čemu se lahko odpoveš.

najprej poguglaj milijon tem na šparanje s hrano, pa če ti še kaj ne bo jasno, pa vprašaj.
z 200 evri za dva, pa da ni vedno tako, se še nekako da.
kupi osnovna živila in kuhaj. piščančje meso je eno najcenejših, pa tudi ni nujno, da je skoz meso. Ne vem od kod vam ta fama.
Sedaj kupuj kislo zelje in repo, sta zelo zdrava in poceni.

cca 1000-1200€ na mesec 🙂 Veliko, ampak radi dobro in zdravo jemo…

Pisc.meso je skoraj 5€ za pol kg pakiran lih tko k govedina tko da nimam pojma o cem bluzis ti

Če kupuješ samo osnovne sestavine, pa kaj od sadja, ne more priti toliko.
Največ nanesejo pijače, prigrizki, pudingi, jogurti, namazi, salamce, sirčki, piškoti, itd.

Dejstvo je da živila predstavljajo iz leta v leto večji strošek. Trgovci so preštudirali naše navade do pikice natančno kako nas ožeti. Za eno štiričlansko družino gre na mesec trenutno za eno socialno (pustimo zdej tiste, ki jedo zelje in krompir cel mesec).

Kakorkoli boš obrnil, boš na koncu plačal in to mastno, pa sploh ni treba kupiti nevem kaj. Dovolj je že da samo malo raznovrstno ješ. Pa tudi hofer, lidl in podobni diskonti v resnici niso več diskonti.

Živila predstavljajo drugi največji strošek za avtomobilom. Sedaj si pa predstavljaj (ja neprimičnino nakoncu prodaš).

Poglej samo recimo koliko reklam imajo trgovci na televiziji v tem božičnem času, koliko denarja se tu pretaka.

Tudi k kmetom ne moreš it vsega iskat, pa še vprašanje če kaj prišparaš na dolgi rok.

Kaj misliš, zakaj ne obstaja stran kot je ceneje.si za živilske trgovine? Ker se cene prehitro menjajo.

Kaj ti preostane? Glej reklame za vsak “popust”, izberi najcenejše diskonte, ja ti se konstantno menjajo in NE PADI V LOVKE TRGOVCEV. Kajti to je njihova igra, kateri se zelo težko izogneš, je kot labirint iz katerega je izjemno težko priti.

250 Eur na mesec za dva. V to so všteta tudi čistila in izdelki za higieno (mila, šamponi, pena za britje, britvice, kreme, zobne paste, dezodorant, vložki,… Brez dekorativne kozmetike). Kuham sezonsko hrano, ko kuham omake, skuham se za v skrinjo. Cmoke, njoke, rezance delam sama. Sama delam tudi vse vrste testa. Velikokrat nama pripravim tudi malico za v službo. Kosila ta teden:
– zelenjavna juha, palačinke, za malico sem vsakemu naredila sendvič s tuninim namazom, svežo kumaro, zraven še klementine
– torek:pečen riž iz pečice z 200 g piščanca in zelenjavo (korenje, grah, paprika, por, bučka), rdeča pesa, za malico bodo ovseni kosmiči z jogurtom in oreščki, narezan ananas
– sreda: kisla repa in Matevž, za malico jajcni mufini z zelenjavo, pomaranca
-cetrtek: omaka z jurčki v kisli smetani, njoki, zelena solata
-petek: polenta, golaž iz skrinje, zeljna solata
– sobota:Musaka, solata
za nedeljo se ne vem

Mi smo trije in damo cc 400 EUR na mesec za hrano, seveda tukaj ni všteta šolska malica, ki je nekje 20 EUR.

za 4 imam dovolj 200-250 eur na mesec, pa ne jemo malo, niti ne šparam, oziroma ni potrebe.
Kupujem vse, razen zelenjave, ki je domača. Pa zelo malo mesa.

Jaz sem pač upoštevala, da gremo vsaj enkrat mesečno ven jest, in to znese nekje 70 -80 EUR za tri. Zato je mesečni znesek okrog 400 EUR.

Sadje zna tudi nanesti. Sploh kaj bolj eksotičnega.
Mi imamo za 5+maček+čistila+pleničke dovolj nekje 500-600€ na mesec.
Za 2 400€ se mi zdi že malce veliko, sploh če je to res samo hrana brez ostalih potrebščin.

Sadje zna tudi nanesti. Sploh kaj bolj eksotičnega.
Mi imamo za 5+maček+čistila+pleničke dovolj nekje 500-600€ na mesec.
Za 2 400€ se mi zdi že malce veliko, sploh če je to res samo hrana brez ostalih potrebščin.
[/quote]

Ja. Mi ga kupujemo pretežno na gajbice, eksotika je redka – samo kadar res zadiši. Veliko ga imamo tudi doma, tako da nismo problematični, kar se sadja tiče. Plus imamo doma še domače sokove, čežane, kompote in marmelade, kar tudi odleže.
Če živali ne štejem, porabimo štirje cca 400-500 evrov mesečno za futer + čistila/osnovna kozmetika.

Kupuješ vse hahah, pa eni res verjamete svojim lažem. Kopiraj račune za celoten mesec za 4 za 200€ da vidimo.

stari ej pesda mi pa ne damo nikol več kot 50€ na mesec za 5 člansko družino. Imamo pa doma vrt, kupimo pa veliko raznovrstnega sadja, mesa in še nam ostane.

Kupuješ vse hahah, pa eni res verjamete svojim lažem. Kopiraj račune za celoten mesec za 4 za 200€ da vidimo.
[/quote]

Če imaš doma vrt se hitro pozna. Je pa res 200 ful malo.

Ravno ta mesec si vodim evidenco računov za hrano.
Kuham predvsem enolončnice, jed na žlico imam najraje.
Kruh pečem sama, nekaj zelenjave pridelam iz vrta, tudi sokovi, čaji, ostalo pa moram kupiti.
Kuham:
Krompirjev golaž,
gobji golaž,
makaroni z mletim mesom, tuno, sojo, paradižnikovo omaku
rižote, ajdote
pasulj, ričet, čili concarne,
kislo zelje, kisla repa
…..

Če imaš doma vrt se hitro pozna. Je pa res 200 ful malo.
[/quote]

V resnici se ne pozna kaj veliko, sploh če rad ješ raznovrstno hrano. Imamo že od pamtiveka vrt pa ga imamo bolj zato, ker mislimo da je bolj “zdravo”. V resnici pa vrt prinese še en kup dodatnih stroškov in dela na njem. Če ti je to hobi potem se splača drugače nikakor ne.

Tu gor verjetno pišete taki, ki v resnici nimate vrta.

Najceneje pride ce delas na zlico in se bolj zdravo je kot stalno suha hrana pecenje meni sploh ne potegne
In ja se strinjam tudi jaz
Meso salame siri in prigrizki najdrazje
Ne pozabimo zelenjave
Za dve velike bucke podolgovate tiste zelene sm dala v merkatorju vec kot 2€ omfg
Bolano

[/quote]

V čem je problem?? Vsak dan povprečno dam v trgovini za hrano 10 eur, plus minus, od ponedeljka do petka..računaj..občasno kaj večjega za 30-50, pa sem na 250..Tu seveda niso všteta čistila, kozmetika itd..
Sem napisala, da imamo doma vso zelenjavo, pa tudi nekaj sadja, ok, na sadje sem pozabila prej. Tu sem spadajo tudi sokovi domači, marmelade, kompoti, vložene solate, čežane, zamrznjena zelenjava pozimi, sveža poleti itd..Zelenjave takšne in drugačne nikoli ne kupujem, tudi sadje skorajda ne.. Jemo pa sezonsko sadje,tako da raznih pomaranč, kivijev,ananasov itd. skoraj nikoli ne kupujem, niti ne maramo tega preveč..
Skoraj nikoli ne kupujem pripravljenih jedi, sladkarij, kupujem pa salame, občasno paštete, sir, jogurte, mleko, moko, riž, testenine,meso (nekaj ga dobimo domačega), konzerve, vsak dan kruh, namazi itd..
Kuham vsak dan in ne pojemo malo. Strošek kot sem napisala od 200-250, odvisno od sezone, praznikov..seveda je kdaj tudi 300 in več, nimam limita in ga ne potrebujem, ampak ponavadi je okrog 250, poleti ponavadi 200.

V čem je problem?? Vsak dan povprečno dam v trgovini za hrano 10 eur, plus minus, od ponedeljka do petka..računaj..občasno kaj večjega za 30-50, pa sem na 250..Tu seveda niso všteta čistila, kozmetika itd..
Sem napisala, da imamo doma vso zelenjavo, pa tudi nekaj sadja, ok, na sadje sem pozabila prej. Tu sem spadajo tudi sokovi domači, marmelade, kompoti, vložene solate, čežane, zamrznjena zelenjava pozimi, sveža poleti itd..Zelenjave takšne in drugačne nikoli ne kupujem, tudi sadje skorajda ne.. Jemo pa sezonsko sadje,tako da raznih pomaranč, kivijev,ananasov itd. skoraj nikoli ne kupujem, niti ne maramo tega preveč..
Skoraj nikoli ne kupujem pripravljenih jedi, sladkarij, kupujem pa salame, občasno paštete, sir, jogurte, mleko, moko, riž, testenine,meso (nekaj ga dobimo domačega), konzerve, vsak dan kruh, namazi itd..
Kuham vsak dan in ne pojemo malo. Strošek kot sem napisala od 200-250, odvisno od sezone, praznikov..seveda je kdaj tudi 300 in več, nimam limita in ga ne potrebujem, ampak ponavadi je okrog 250, poleti ponavadi 200.
[/quote]

Lej kaj ti napišeš na forum mene čisto nič ne briga. Imaš telefon lepo poslikaj račune za celoten mesec, da vidimo kaj kupuješ raznovrstno za 4 člansko družino potem pa govorimo naprej.

Lej kaj ti napišeš na forum mene čisto nič ne briga. Imaš telefon lepo poslikaj račune za celoten mesec, da vidimo kaj kupuješ raznovrstno za 4 člansko družino potem pa govorimo naprej.
[/quote]

Pa kaj te to toliko moti, ni njen problem, če ti ne znaš z denarjem. Jaz sicer zapravim za 4 malo več, pa ne kaj dosti. Kupujem pa vse, od A do Ž, tudi zelenjavo.

Mene pride najdražje to, da skočim po službi v trgovino kupim to in ono (pa tak jogurtek pa tak topljeni sirček pa kako revijo pa kakšno sladkarijo) in me potem te drobnarije, ki niso vse skupaj nič, pridejo 10,00 EUR.
Najraje imam tako, da si vzamem soboto in nedeljo, ko imam res čas, pregledam reklame. Upoštevam akcije, preverim da ni kje natega (karikiram: čokolada v tušu akcija 2 eura, v mercatorju redna cena 1,50 EUR). Seveda tudi gledam, da kupim stvari ki jih rabimo in jemo, ne kar nekaj, samo zato ker je poceni.
Kupim potem nekaj v Mercatorju s Piko kuponom, nekaj v Sparu, nekaj v Tusu, Hofer in Lidl pa določene stvari.

Kruh pečem sama (z drožmi), sadje kupujem kar se da sezonsko, če se da tudi na gajbice. Neke eksotike se pri nas ne gremo, imamo raje domače sadje.

Kaj smo kuhali zadnje dni?
– goveja juha z domačim mesom in zelenjavo, valjani rezanci, kuhana govedina v juhi narezana;
– vampi s krompirjem;
– golaž in polenta (to smo jedli 2 dni);
– makaronflajš in domača solata;
– milijonska juha, zelenjavni pire (krompir, korenček, korenina peteršilja) in popečen piščanec, solata z vrta;
– rižota z domačo zelenjavo in malo svinjine, solata;
– zelenjavna enoločnica, palačinke z domačo marmelado;
– piščanec v zelenjavni omaki, kuhan riž, solata;
– mešana zelenjava (brokoli, cvetača, malo korenja) in kuhan riž, ocvrt piščanec, solata;
– bujta repa (za 2 dni), pire krompir;
– kislo zelje, vsak 1/2 pečenice, slan krompir;
– grenadirmarš (makaroni in krompir), domača rdeča pesa;
– zelenjavna čista juha, palačinke z domačo skuto;
– paprikaš piščančji, domači svaljki, solata.

ne jeste zdravo, ampak ŽRETE nezdravo!

crkujem od smeha, ko je monkljam, najdražje v trgovini trikotni sirček za mazat pa pašteta, pri sadnem jogurtu pa itak čisto obubožajo.

New Report

Close