Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Na pomoč – Kako narediti testo za pico?

Na pomoč – Kako narediti testo za pico?

Lepo pozdravljeni!

Danes bom naredila pico. Imam samo suh kvas.
Nikoli še nisem z njim delala testa. Zmeraj z svežim Fala kvasom.
V navodilih piše, da kvas zmešam z ostalimi sestavinami in dodam vodo!?

Koliko suhega kvasa potrebujem za 400 g moke?
Kako vi naredite s suhim kvasom testo za pico?
Hvala in lep dan!

Živijo,
jaz ga naredim prav enako, kot s svežim, samo razmerje, ki ti piše na vrečki, upoštevaš.
Lp

Kvas hrani za kruh, pizzo pa naredi s pecilnim, je super, maš na netu recepte.
Pa dober tek! 😋

Kakšna je razlika med pecilnim praškom in kvasom? In včasih piše dodaj sodo bikarbono. Zakaj? Hvala.

za 400 g moke bo 1 suhi kvas dovolj. Jaz ga običajno zmešam z malo sladkorja, dolijem mlačno vodo, posujem z moko in pustim, da malo vzhaja, potem pa ga dodam moki. Če je pa huda lakota, ga pa kar brez vzhajanja vmešam v moko. V obeh primerih je bilo ok, edino prvi način malo dlje traja – pa takoj vidiš, če je kvas ok, torej se prepričaš. če bo res vzhajal. Meni je do zdaj še vedno 🙂 Potem je pa postopek priprave testa enak kot z navadnim kvasom. Dober tek!

Suhi kvas je zakon, saj ga lažje hraniš (jaz ga imam vedno na zalogi ene 5 vrečk, tako da tudi sedaj nisem imela skrbi glede tega) in tudi manj dela je pri peki. Za koliko moke je ena vrečka, ti piše na vrečki. Za pico za tavelik pekač jaz vzamem ene 25 dag moke (ne vem točno, ker delam na uč) in pol vrečke kvasa.
Čar tega kvasa je ravno v tem, da ga zamešaš direktno v moko, dodaš vse ostale sestavine (sol, olivno olje, malo mleka, topla voda), zgneteš in daš hajat.


Ne seri.


Ne seri.
[/quote]

Kaj si danes kuhal?

New Report

Close