Ali jeste kosilo skupaj ali ločeno?
A si ti lahko malo bolj prijazna? Spet zmerjaš? “Avtorše” – nizkoten, zasmehujoč ton. Joj, punče južnjaško, saj boš vse dobila nazaj.
[/quote]
Teoretično… ko ugotovijo, da si pozitiven in te pošljejo v samoizolacijo domov. Jaz ne razumem – ali se moram zapret v sobo, stran od ostalih (količina virusov ima kakšen vpliv?) in ne imet stikov oz. čim manj z ostalimi? Spat skupaj v isti postelji s partnerjem? Kako s kopalnico? WC?
Teoretično… ko ugotovijo, da si pozitiven in te pošljejo v samoizolacijo domov. Jaz ne razumem – ali se moram zapret v sobo, stran od ostalih (količina virusov ima kakšen vpliv?) in ne imet stikov oz. čim manj z ostalimi? Spat skupaj v isti postelji s partnerjem? Kako s kopalnico? WC?
[/quote]
Jasno je, da to pomeni, da so vsi skupaj ziveci okuzeni. In je smiselna izolacija druzine. Drugacee ne gre. Edino, ce kamte veliko prostora, pa se takrat je vprasljivo, ce niso ze vsi ‘kontimanirani’ …
[/quote]
Zapret se v sobo, jo večkrat prezračt, hrano ti prnesejo do vrat. Vse sprot razkužvat, enako WC, kopalnca…
Je pa to bolj problem pri tistih, ki nimajo prostora se kam umaknt.
Jasno je, da to pomeni, da so vsi skupaj ziveci okuzeni. In je smiselna izolacija druzine. Drugacee ne gre. Edino, ce kamte veliko prostora, pa se takrat je vprasljivo, ce niso ze vsi ‘kontimanirani’ …
[/quote]
Ne vem, če je tole ravno “oh jej” vprašanje. Niti moja družinski zdravnik ne ve odgovora nanj. Mi pa ena prijateljica mikrobiologinja pravi, da je po njenem pomembna tudi količina virusa, s katerim si v stiku. Torej če nekdo ob tebi kašlja in skoz širi viruse… So ljudje na slabšem, kot bi bili, če bi recimo v trgovini fasali en virusek ? Kot primer.
Pogrešam taka navodila s strani ministrstva.
Ne vem, če je tole ravno “oh jej” vprašanje. Niti moja družinski zdravnik ne ve odgovora nanj. Mi pa ena prijateljica mikrobiologinja pravi, da je po njenem pomembna tudi količina virusa, s katerim si v stiku. Torej če nekdo ob tebi kašlja in skoz širi viruse… So ljudje na slabšem, kot bi bili, če bi recimo v trgovini fasali en virusek ? Kot primer.
[/quote]
Nisi razumela odgovora, moje ime nima nobene zveze z njim. Odgovorila sem tako, kot mislim oz.kot je, bo prišlo v praksi. Kako pa mislis, da bo? Nimamo ljudje celih ‘graščin’, da bi se skupaj ziveči lahko locili …
P.s.: tak nick imam vseskozi
A si ti lahko malo bolj prijazna? Spet zmerjaš? “Avtorše” – nizkoten, zasmehujoč ton. Joj, punče južnjaško, saj boš vse dobila nazaj.
[/quote]
“Avtorše” je ona pobrala od viharnega impotentneža, to je tudi njegov priljubljen izraz za vso rajo, ki se mu zdi pod njegovim nivojem.
Onadva se dobro razumeta, ena južna in viharc. To vse pove o njej. Kakšni dedci so ji simpatični. Pa saj je tudi frendica od Vagabunda!
[/quote]
Ta vlada je odrezala stroko in odloca politicno – kakor zapiha veter in prinese tocke za naslednje volitve. Ljudem ni treba utemeljit in razlozit ukrepov, ker itak ne razumejo. Samo ubogat morajo, pa bomo v nebesih.
Glede vprasanja pa – ja, zelo verjetno kolicina virusa vpliva na potek, tako da je v vsakem primeru smiselna izolacija, tudi ce se okuzbi ne mores izogniti. Tako pravijo strokovnjaki.