KAŠICE ZA OTROKE oz. ZDRAVA ALTERNATIVA ČOKOLINU
Kaj pa kaki kuhani ovseni kosmiči? Namesto sladkorja daj not rozine/suho sadje, skuhaj na mleku, naj se sama odločita kaj bi jedla čez – daj jima na izbiro sveže narezano sadje, kak kompot, marmelado, lahko košček jedilne čokolade. Že ko kuhaš kosmiče lahko narediš različne opcije, daš not jabolka, rozine, cimet, malo rjavega sladkorja za “štrudl” kosmiče, ali pa kakav v prahu, kako kikirikijevo maslo, banano…
Tut js sm bla tam kjer si ti zdej ja…nč drugega razen čokolinota ali čokolešnika – za znoret. Če jima pa skos tašča daje ko sta na počitnicah 😀
Poskusi skuhat ovsene kosmiče kot je predlagala “ovseni kosmiči” pa dodaj notr mogoče kakav (brez cukra) na vrh dodaj sadje – probi.
Sem pa zadnjič zasledila neki novga očitn – Malie kašice in zgleda kar perspektivno – probi nabavt – cena je kr super glede na to da so ekološki in brez dodanih sladkorjev. Bom tut sama danes nabavla da sprobam.
Oooo hvala Aleksandra. To misliš tele? Vaš link
https://www.alenkakosir.si/recepti/zajtrk/domaca-kasica-z-lesniki-in-kakavom/
Jaz pripravim tole. Ovsene kosmiče je potrebno predhodno skuhati (jaz v pol mleka, pol vode) ali pa namakati čez noč – tega v receptu ne piše.