Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vatikanski kruh

Vatikanski kruh

Ja, verjetno si že slišala/ ste že slišale za Vatikanski kruh. Vem, da ga lahko dobiš, sem si pa zadala nek cilj, da bi SAMA pripravila osnovo. No, ima katera receptek:?

http://okusno.je/forum/?topic_id=64656

Hvala za odgovor, ampak problem je, da nimam testa, zato bi ga rada sama naredila, čisto od začetka. In me zanima, ali je možno, da sam narediš osnovo, no, nekdo jo mora?

….kako vse skupaj nastaja.

Ali misliš tako, da začneš s sestavinami brez da bi jih čemu dodajala? In da tako dobiš tapravo testo, čeprav na začetku nisi mel testa, ki ga dobiš od koga drugega? No, hvala:))

Osnovo vam nekdo podari in iz te osnove potem nadaljujete.

Osnovo vam nekdo podari in iz te osnove potem nadaljujete.[/quote]

No, to sem vedela, a zgoraj sem lepo napisala, da bi rada naredila osnovo, pa so mi podali le link kaj storiti, ko že imaš osnovo, zato potem nisem bila več prepričana:)

No, prosim, ali ima kdo recept za OSNOVO? Ker nekdo jo mora narediti, saj se ne pojavi kar sama od sebe.

Mi je pa na pamet prišlo še nekaj; kako se vse to z Vatikanskim kruhom konča? Ali je neko obdobje, v katerem ga pečeš, npr. le od__.__ do __.__, in da po koncu tega le tisti ki ima testo speče celega? Ker nisem nič takšnega zasledila, me pa zanima, če se nekdo le naključno odloči, da ne bo dajal naprej, ali je kaj drugače.

http://www.aninakuhinja.si/2013/02/vatikanski-kruh/

Hvala, res hvala. Le še nekaj, a če na ta način spečeš ga tudi daš naprej, ali le ti spečeš?

Tisti trenutek, ko osnovo delati sami to ni več Vatikanski kruh saj je poudarek ravno na tem delu. Boste pa spekli dober kruh ne glede na to 🙂

Hvala, očitno bo pa treba samo zase, fejk:)

A drugače pa ta osnova pride iz Vatikana al kaj?

Tako nekako.
Testo v hišo prinese dobra oseba in s tem prinese družini srečo. Vatikanski kruh lahko pečemo le 1x v življenju.

Fejk bo dober kruh, za srečo moramo konec koncev poskrbeti v prvi vrsti sami 😉

Ok

Pozdravljeni! Ali vas še zanima recept za začetek vatikanskega kruha? Jaz sem začela s peko vsakdanjega kruha z drožmi in sem za začetek vatikanskega peciva vzela kar droži in na nje posula najprej sladkor, potem mleko itd. Veliko uspeha.🤗

New Report

Close