Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za kosilo dve jajci in avokado

Za kosilo dve jajci in avokado

Za kosilo dve jajci in avokado. Mi je zelo všeč kombinacija in nasiti me. Ali je to ok obrok, če človek želi izgubiti kak kilogram?

…odvisno od siceršnjega dnevnega vnosa …

Lepo, če te nasiti, a imej v mislih, da je avokado zelo masten sadež. Potem, če želiš uživati take obroke, moraš podlago prehrane prilagoditi tej in skozi cel dan, ne le pri enem obroku. To pomeni, ogljikovih hidratov v zelo okrnjenih količinah.

Tudi meni je vsec ta kombinacija! Jajce ima povprecno 7o do 80 kcal, 100 g avokada okoli 150 kcal. V povprecju bi rekla, da si zauzila za kosilo okoli 350 kcal. Kmalu bos lacna spet. Odvisno kaj bos jedla še danes?

Odkod vam ta manija z avokadi? Avokado ni nič drugega kot rastlinska maščoba, ki jo ti, ki želiš shujšati, ne potrebuješ prav veliko.
Omeji vnos maščobe.

Odkod vam ta manija z avokadi? Avokado ni nič drugega kot rastlinska maščoba, ki jo ti, ki želiš shujšati, ne potrebuješ prav veliko.
Omeji vnos maščobe.
[/quote]

Avokado ima se vse kaj drugega kot maščobo!

https://www.webmd.com/food-recipes/all-about-avocados

To je ene 400 kcal, kar ni grozno veliko. Odvisno pa je vse od tega, koliko še ostalega poješ čez dan, koliko kil imaš in koliko kalorij pokuriš z gibanjem.

Če vržeš avokado ven in zamenjaš s pol kile surove špinače (ja, pol kile), bo imelo vse skupaj manj kalorij, pa dvomim, da te bo manj nasitilo, torej bolje za hujšanje.

New Report

Close