Najdi forum

Pečeni jajc

Kako se speče jajc, da ga ne razliješ in se speče beljak tudi na rumenjaku? Ko vlečem sluz dol iz rumenjaka vedno predrem rumenjak. Se sploh da speči jajce brez, da se ga kakorkoli dotikaš?

Nagneš ponev, z žlico zajameš vrelo olje in polivaš po rumenjaku dokler ne zakrkne po vrhu.

Ne maram zakrknjega jajca. Rumenjak mora ostati rumen in tekoč. Brez sluzi na rumenjaku in okoli.

Tako kot je napisala, ostane tekoč. Samo ne smeš predolgo pečt.

Pomaga tudi, če jih med peko pokriješ s pokrovko…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ne maram zakrknjega jajca. Rumenjak mora ostati rumen in tekoč. Brez sluzi na rumenjaku in okoli.
[/quote]

Zakrkne samo po vrhu, znotraj rumenjak ostane tekoč.

Polivas dokler se ne nardi belo po rumenjaku. Bela ta sluz rata ko je peceno.
Tak da ko bos polila olje po rumenjaku bo ratalo belo.takrat je pecen.

Ne maram zakrknjenega jajca in ne maram pečenega belega čez rumenjak.

Se pravi nobena ne zna spečt jajca na tak način?

Temu na sliki se vidi da je sluzast po vrhu in okoli rumenjaka
[img]https://cdn.vitapur.net/media/news/cache/868×650/8a02aedcaf38ad3a98187ab0a1dede95/08_Jajca_na_OKo_Ponevpalacinkar-_blog_-_jajce_na_oko-recepti_Rosmarino_-_Vitapur_2018.png[/img]

Pusti rumenjak pri miru in z vilicami praskaj samo po beljaku, tako da se bo vrhnja plast spustila na dno.

Ne vem kvamas ti v glav kak naj bi bil jajc
Vem pa
Da al ga pokrij al pa ponev nagibi al pa z zlico zalivi. Mal vec olja moras dat .
Ce pa mislis da bo rumenjak pecen brez da mal pomagas ,bo pa tak ko je na tej sliki
Zame je to kao pecen ampak ni.
Se vid da ni.
Lahk pa das velik olja. Na vroc ole jajo,da se zacne beljak mehurit in peces dokler mislis da je pecen

Odloči se, kaj bi rad. Prej si napisal, da nočeš, da beljak ostane sluzast. Ta na sliki pač je.

Odloči se, kaj bi rad. Prej si napisal, da nočeš, da beljak ostane sluzast. Ta na sliki pač je.
[/quote]

Sem napisal, da je na sliki sluzast. Takega nočem in nočem zakrknjenega rumenjaka in nočem belega čez rumenjak. Vse te kombinacije se mi gravžajo.

Takle nared
Zelo svez jajc moras met
Na vec olja vrocega ubijes jajc
Ker je svez ostane na mestu in ker je olje vroce se zacne beljak mehurit do samga rumenjaka, cist tam zraven se beljak napihne in zravn vrocina pece rumenjak.
Evo poskus. Sam jajc mora bit svez. Tak da ko ga ubijes v ponev da je skrcen

Reče se pečeno jajce, samo v vednost.

Če nočeš, da je beljak sluzast, ga je treba zapečt. Potem postane pač bel. Če odstraniš beljak oz. opno okoli rumenjaka, potem se ta pač razlije.
Toliko kompliciraš samo okoli jajc ali si na splošno tak komplikator?

Moj pece s polivanjem….jaz pa potegnem sluz z rumenjaka….z robom ploscate kuhalnice grem do rumenjaka, beljak se zahaklja in ga potegnem dol…

New Report

Close