Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jabolčna marmelada brez sladkorja

Jabolčna marmelada brez sladkorja

Dobila sem večjo količino jabolk. Pa mi je prišlo na misel, da bi naredila marmelado. Zanima me, če je katera že delala marmelado brez sladkorja, ker so jabolka že sama po sebi dovolj sladka. Je limona s klinčki in cimetom dovolj močan konzervans, da se ne pokvari?
Pa še najbolj enostaven postopek konzerviranja me zanima. Če toplo marmelado nalijem v kozarce, zaprem in potem za nekaj časa obrnem na glavo, je to ok?
Hvala za vse predloge za najbolj enostavno jabolčno marmelado!

Malo si preberi o sladkorjih, in bos dobila odgovor 😉

Marmelada potrebuje sladkor, saj je sladkor tudi konzervans.
Samo ne loti se packati marmelade brez sladkorja. Dodaj sladkor, marmelado dolgo kuhaj, da se naredi mrenica in nato še vročo marmelado nalij v vroče, čiste kozarce. Zapri z navojem in kozarce pokrij s krpo in počakaj, da se ohladijo. Potem jih lahko neseš spravit v shrambo.
p.s. Za marmelado so bolj primerni majhni kozarčki.
Iz jabolk pa lahko skuhaš tudi sok.

Brez sladkorja ne bo šlo, kot so ti že svetovale predhodnice.
Dobiš pa želirni sladkor, kjer imaš razmerje 3: 1, v prid sadja. Je pa drag, mislim da je blizu 3 eure, pol kilograma.
Pazi vedno, da so kozarci res čisti, pokrovčke kupi nove.

https://www.oetker.si/si-si/nasi-izdelki/vkuhavanje/zelirni-sladkor/super-zelirni-sladkor-31

https://www.youtube.com/watch?v=DyjzDTXI6JE

Ja, hudica, kaj vam je s tem sladkorjem?

Marmelada, kilo jabolk, pol kile cukra,ce je sadje ze sladko.
Limona ok, ce vam je vsec, jaz dam pomaranco, mi je bolj vsec, ni tako ostra kot limona.
Ostale zacimbe po okusu.

Vrelo, ne toplo, ampak vrelo, direkt s stedilnika, dam v ciste kozarce, dobro zaprem, itak pokrovcke takoj potegne, zavijem v debelo brisaco in deko, pustim en dan, da se dobro ohladi. Drzi tudi vec let.

Pri jabolkih na 600 gr že očiščenih in olupljenih dodam 200 – 250 gr sladkorja. Vsebujejo veliko pektina, ne potrebujemo želirnega sladkorja. Kuhamo uro do uro in pol, odvisno kako trdo marmelado želimo.
Jaz dodam malo cimeta, nekaj klinčkov, malo citronke. Vsega res malo, ker želim da prevlada okus jabolk. Dobro je, če je vmes kak kisel sadež, to da tak svež jabolčni okus.

in marmelada iz samih jabolk je meni kr nekaj..

Jaz dam nekaj jabolk edino ko delam mesano marmelado v kombinaciji z mrgolanami, slivami, nasijem, in celo kaksno jagodo.
Potem jo se spravim v promet.
Iz Samih jabolk mi je pa kot ena osladna cezana…

Poskusi z jabolcnim “maslom”
https://detoxinista.com/how-to-make-apple-butter/

New Report

Close