Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Imam polno paprike in jajčevcev

Imam polno paprike in jajčevcev

Kaj naj naredim iz tega, da pospravim za zimo.
Naredila sem že polnjeno papriko za v zamrzovalnik.
Sesekljano papriko skupaj s paradižnikom in čebulo za zamrzovalnik.
Prepraženo papriko skupaj s paradižnikom in čebulo in vložila v kozarce.
Vložila sem jo že tudi.
Še kaj?
Namazov ne bi, ker jih nihče ne je.

Naredi ajvar.

Nekateri jih malo pokuhajo (blanširajo pravzaprav) in potem vložijo v kis. Lahko jih tudi popečeš in take vložiš.
Za sproti pa musaka z jajčevci, namaz iz jajčevcev ( aja, tvoji ne marajo), polnjeni jajčevci. Popečeni jajčevci ,ohlajeni in okisani (enako paprika).

Če imaš še prostor butni papriko v skrinjo. Lahko jo prerežeš na polovice, odstraniš semenje in tako zamrzneš, ali pa jo narežeš na kockice, da jo boš potem samo v jed vrgla. Pazi edino da jo zamrzuješ na pladnjih in šele potem daješ v vrečke, da boš lahko jemala ven po potrebi in ti ne bo treba odmrzovat cele kepe. Lahko jo tudi spečeš v pečici ali na žaru, bo še manj prostora zavzela.

Ali pa jo posušiš, se da tudi v pečici če nimaš aparata za sušenje. poišči na spletu.

Se pa spravljam sprobat tale recept za ruski revežev kaviar, so v igri jajčevci in paprike, en del bom pasterizirala, en del pa dala v skrinjo.

https://www.melaniecooks.com/eggplant-caviar/12950/

Enkrat sem dobila od tašče papriko zamrznjeno v skrinji. Kaj tako zanič še nisem jedla. Paprika je bila prerezana na polovice in zamrznjena, surova. Meni je bilo grozno. Od takrat niti pomislim ne, da bi jo dala v skrinjo. Nima veze, da je bilo od tašče:). Sicer dela zelo dobre vložene stvari.


Ne vem kaj si počela z njo, meni je za kuhat z njo v redu, npr razne voke, enolončnice, omakce ipd, ni pa to paprika za v solato surova, itak.


Jaz nimam zamrznenih velikih količin. Imam majhno skrinjo, a si vedno zamrznem kakšek kilogram prerezanih paprik, da zavzamejo čim manjšo površino. Ko kuham gov.juho, čofnem dve polovički v juho, za pasulj je čudovita paprika, za ješprenje in še in še. Samo, ne odtajati, vedno pa spustim curek vode, da spere tisto zamrznjeno površino. Hej, deklič, nekaj delaš narobe.

Najdeš kopico receptov, ki znajo biti zanimivi!


Ne vem kaj si počela z njo, meni je za kuhat z njo v redu, npr razne voke, enolončnice, omakce ipd, ni pa to paprika za v solato surova, itak.
[/quote]

Hotela sem narediti s čebulo, paradižnikom , v omaki, popraženo. Imela je ogaben vonj ( ne po pokvarjenem) in kasneje tudi tak okus.

Problem je tudi v tem, da se cela skrinja navzame vonja paprike.

Že leta jo dajem v polovicah v skrinjo, pa nič ne vem o zgornjih problemih. Po okusu je čisto dobra za kuhanje, pa skrinja mi tudi ne ‘smrdi’, ker je paprika seveda zaprta v vrečkah.

Jaz dam v skrinjo cele ociscene paprike, te imam potem za filat, jih nic ne filam in ne kuham prej.
Tiste neprimerne za filanje pa narezem in dam po paketkih, jih imam za dataras pozimi.

Poglej recepte za slanico. Lahko uporabiš v kuhanju. Jajčevce narežem na liste nekaj mm debelo in jih porabim za “lazanjo”, testo dam samo spodaj in zgoraj, vmesne plasti pa jajčevce

Sesekljaš, prepražiš, naložiš v kozarce, uporabiš pri pripravi bolognese omak:
Čebula + paprika + paradižnik = osnova
dodatno dodajam kar imam – bučke, melancane, korenček, kolerabico itd itn

New Report

Close