Imam polno paprike in jajčevcev
Kaj naj naredim iz tega, da pospravim za zimo.
Naredila sem že polnjeno papriko za v zamrzovalnik.
Sesekljano papriko skupaj s paradižnikom in čebulo za zamrzovalnik.
Prepraženo papriko skupaj s paradižnikom in čebulo in vložila v kozarce.
Vložila sem jo že tudi.
Še kaj?
Namazov ne bi, ker jih nihče ne je.
Če imaš še prostor butni papriko v skrinjo. Lahko jo prerežeš na polovice, odstraniš semenje in tako zamrzneš, ali pa jo narežeš na kockice, da jo boš potem samo v jed vrgla. Pazi edino da jo zamrzuješ na pladnjih in šele potem daješ v vrečke, da boš lahko jemala ven po potrebi in ti ne bo treba odmrzovat cele kepe. Lahko jo tudi spečeš v pečici ali na žaru, bo še manj prostora zavzela.
Ali pa jo posušiš, se da tudi v pečici če nimaš aparata za sušenje. poišči na spletu.
Se pa spravljam sprobat tale recept za ruski revežev kaviar, so v igri jajčevci in paprike, en del bom pasterizirala, en del pa dala v skrinjo.
Jaz nimam zamrznenih velikih količin. Imam majhno skrinjo, a si vedno zamrznem kakšek kilogram prerezanih paprik, da zavzamejo čim manjšo površino. Ko kuham gov.juho, čofnem dve polovički v juho, za pasulj je čudovita paprika, za ješprenje in še in še. Samo, ne odtajati, vedno pa spustim curek vode, da spere tisto zamrznjeno površino. Hej, deklič, nekaj delaš narobe.