Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaksno hrano pripravit za rojstni dan

Kaksno hrano pripravit za rojstni dan

Zivjo.. naslednji teden z fantom skupaj praznujeva rojstni dan..22 in 24 let..
Za na parti bi rada pripravila neko hrano pa nimam idej.. praznovanje NE bo v smislu, da se bomo vsedli za mizo in jedli.. ampak bolj vecerni zur.. zato bi hrana morala biti bol na nacin v manjsih porcijah za en ugriz, da pac stojis in malo piknes zraven.. (upam da razumete)
Imam ideje:
-mini oblozeni kruhki (z sirom, salamo, cesnjevim paradiznikom)
-mini pizze (zmrznjene, ki jih kupis in samo speces)
Zanima me ali se vam zdi to v redu… vesela bom se kaksne ideje… hvala.. 🙂

Kaj pa kakšni namazi? Mini hrenovke v testu? Toast trikotniki in salsa roza za potočkat? Sadje? Siri? Mini bureki? Mesne kroglice?

Googlaj “finger food” …zadetkov in receptov toliko, da boš vsaj 3 fešte naredila 😆 Lepo praznujte!

lahko kaneloncke, lahko mini polzki iz listnatega testa.. nadevi notri so lahko razlicni lahko kot klasika pica nadev, lahko tuna, lahko zelenjava. to namažeš na listnato testo, ga zvijes v rolco in odrezes na prst debele kolute, ki jih peces v pecici polozene na pekač, sa, se potem med peko razleze v polzka… lahko kruhki z mocarelo, rukulo in lososom, tuno, lahko mesne muske, bucne skutne kroglice, itd. itn.

Tiste zmrznjene pice in picete (mini pice) so zanič. Če ti je ideja že tako všeč, jih raje naredita sama.
Bližnjica, ki se je lahko poslužita, je kupljeno testo za pice (ki ga sam razvaljaš, ne tisto bledo pečeno, penasto in suho) , ki ga potem sama obložita – kombinacij je ogromno. Sirne, zelenjavne, mesne, morske variante, lahko so tudi sadne, s skuto, smetano – itak bodo hladne…
Pečeni šampinjoni z gorgonzolo (jaz dam še česen), v poštev pride še razno cvrtje: šampinjoni, cvetača, piščančji trakci…
Hitra varianta so tudi falafli iz kupljene mase (Mueller, DM) – maso zmešaš z vodo, počakaš, da nabrekne in spečeš.
Polnjene bučke (cukiniji). Prerežeš počez, da dobiš 4-5 “šalčk”, izdolbeš tako, da je na eni strani cca centimeter debelo dno, nafilaš z nadevom po želji.
V posodicah na palčke narezan korenček, paprika, stebelna zelena za malo svežine.
Jaz bi vseeno naredila tudi solate – bi se pa izognila zeleni solati, rukoli in mladi špinači, ker te po nekaj časa, ko stojijo, niso prav nič mamljive.
Sama za take situacije kombiniram paradižnik, papriko, čičeriko, koruzo, razne sire, avokado, olive, kapre, semena, oreščke… Vsakič malo drugače, ampak te stvari komot stojijo tistih nekaj ur. Pa lečina solata je redno na programu.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Hvala za vse nasvete.. 😊😊

New Report

Close