Koliko soli v kruh?
Ja, ampak to o soli v kupljenem kruhu je res – vcasih je kupljen kruh posteno slan, skoraj kot kaksen cips. To se mi ne zdi prav, ker se slanega okusa precej hitro navadimo in se nam potem zdi manj soljena hrana neokusna.
Sicer pa kruh solim ‘na oko’, raje malo manj kot malo vec, z enim dobrim scepcem na hlebcek iz dobre pol kg moke. Bom naslednjic scepec izmerila, ampak po mojem je precej manj kot cajna zlicka – mogoce polovicka.
lp, proxima
Sicer so recepti različni in povsod dajejo različno količino sestavin notri. Sicer sama nikoli ne uporabljam namenske moke za kruh, tako, da ne vem ali je tudi ta kaj soljena ali ne, vendar ko sen hodila na BIC (prav v pekovsko delavnico) je bilo razmerje tako: na 500 g moke je bilo 5g sladkorja, 10 g soli in 15 g kvasa. Nimam pojma koliko je to ali je to 1 čajna žlička ali ne Je pa res, da ni bila namenska moka ampak navadna (bela, črna, polbela polnozrnata itd)