Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ‘Šolski’ ribji namaz

‘Šolski’ ribji namaz

Čeprav je že dolgo let od osnovne šole, se še vedno spominjam zelo odličnega okusa ribjega namaza ki je bil bele barve. Nisem vedela, česa je bil narejen sem pa tunin namaz vedno uporabljala tunine ker drugega ni šlo. Sedaj sem ugotovila, da je v bistvu iz sardel v olju in margarin ali masla? Me zanima a je to vse ali kaj dodam? Pa koliko grama? Se že veselim, da bom okusila ta pravega ribjega namaza po dolgih letih. Upam, da bo (če ne vsaj zelo podobnega) istega okusa:-)

Hvala

Kakšni spomini! No, meni še ni uspelo dobiti enakega okusa, pa sem poskusila več znamk in receptov. Morda pa je res trik v kakšnem dodatku..? Bom spremljala temo, v upanju da kdo ve..lahko da končno podoživim tisto dobroto, ki bi me vrnila v otroštvo vsaj za 5min 🙂

Tega pa menda nisem jedla.

huh, tale recept sem tudi jaz iskala pred leti, pa ga nisem našla.
nobene šolske kuharice iz tistih časov ni bilo nikjer 🙂

uporabi najcenejše ribe in najcenejšo margarino
kake tune in maslo???

Ko sem bila še frocek, je moja mati naredila ta namaz iz masla in sardel v olju.
Zdaj si sama včasih spackam tuno, majonezo in strt česen. Seveda jem to, kadar ni potrebno nikamor it. :)) Česen je brutalno okusen, smrdi pa ravno tako.

Rule 34

Koliko razredov osnovne šole si pa naredila?

Enaki spomini. V šoli smo imeli najboljši ribji namaz, potem sem še 1000x poskusila skupaj spraviti nekaj podobnega, pa ni šlo. Mogoče so pa danes sardine drugačne. Najboljši približek so, kot je že nekdo pred mano rekel, najcenejše sardine, spasirane, potem pa zelo malo maslenega namaza (ne masla in ne margarine). Ampak res ne pretiravati, sicer se ribji okus čisto izgubi. Pa malo soli, lahko tudi popra.

Pa ko smo že pri “šolskih” jedeh. Tudi makaronovo meso (makaroni flajš) in čufti so bili neponovljivi. Pa čežana, v tistih kovinskih lončkih.

ne vem iz česa je bil narejen vem pa da mi je bil pa ta všeč. Pa nisem rib nikdar marala.

Majoneza, maslo, konzerva rib, voda, sol. To je to. V blender vse skup

Da je bilo tisto komu vsec 🤢😒

Mi nismo nikoli imeli ribjega namaza za malico. Dobili pa smo standardno:
– rezino črnega kruha z marmelado,
– rezino črnega kruha s pašteto,
– rezino črnega kruha z rezino ljubljanske salame,
– rezino črnega kruha z rezino sira,
– rezino črnega kruha z lešnikovim oz. čokoladnim namazom (ne vem, kako so to naredili, ker takrat nutele še ni bilo).

Bili smo lačni, vedno smo vse pojedli in komaj čakali malico. Za pit pa smo dobili čaj, kakav ali mleko. Tako dobrega čaja nisem pila nikoli več v življenju.
Takrat še nismo poznali jogurtov, pic, hrenovk, raznih žemelj, krofov, itd. Malica je bila standardna vseh osem let. No, včasih je bilo za malico tudi kos kruha in jabolka ali hruška.

Ribji namaz – najboljsa malca

Mi smo ga delali tudi doma – finta je v tem, da dodaš sardinam žličko gorčice. Zmečkaš in zmešaš kar z vilico.

Najlažji in najboljši, ter 100% točen recept boš dobila samo v tisti tvoji bivši osnovni šoli od točno tiste kuharce, ki vam je takrat kuhala. Mene je po osnovni šoli zelo zanimalo kako dobim tako margarino, ki ima po medu okus. Mi je lepo povedala, da margarino in med pomešajo in potem namažejo na kruh. Ko smo to jedli za malico, sem se kar topil zraven. 🙂

ribjega, zelenjavnega in jajčnega- od vseh samo ribji je bil dobr, jajčni in zelenjavni pa meni ogabna (pa imam sicer rada tako jajca kot zelenjavo). Ribji pa njams…

Tisti namaz ni bil nič drugega kot sardine iz konzerve, zmešane z maslom (ne z margarino). Če si imel smolo, si dobil na kruhu slabo zmešano kepo masla in malo ribe…. jaz sem večkrat nekaj namaza postrgala s kruha, ga je bilo preveč.
Podobno je bilo z mešanico masla in medu.

Sardine iz konzerve in majoneza.

sardelce v konzervi, kuhana jajca, maslo, sol, limonin sok in peteršilj. Vse skup zmisas in to je to.
Dober tek

Tuna iz konzerve, ketchap, majoneza. Zmesaj in bum mas ribji namaz. Ne poznam pa razmerja ampak bi reko da sta ketchup pa majoneza 1:1, ribe pa po okusu

New Report

Close