Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Podgane na Ugljanu???

Podgane na Ugljanu???

Čisto na sveže mi je mož prinesel novico o znancu, ki je lani dopustoval na Ugljanu. Ta mu je razložil, da so podgane lezle po drevju ko veverice, velike pa so bile za konkretno razvite mačke! Baje naj bi bilo na trgovini, kjer so bili (pa ne me vprašat, kje, ker ne vem), celo obvestilo, da letno pred in po sezoni izvajajo deratizacijo?!?
A slučajno še kdo kaj več ve o tem? Mi se namreč dogovarjamo, da bi šli tja z malimi otročki, in podgane res niso živali, ki bi jih želela za družbo.
Lp,
A.

AndrejaS

mi smo do sedaj letovali po različnih kampih, apartmajih po hrvaški, pa lahko rečem le to, da smo podgane videli povsod. Kaj kako in zakaj ne vem, ampak so bile. Vse skupaj je zelo nagravžno videti prvič in potem drugič, v tretje se pa človek na te spremljevalce kar malo navadi:))))))))))), no jaaaaaaaaa, recimo:))))))))))))
Tako da, pomoje ni to samo problem na ugljanu ampak povsod. Kaj vem, bo še kdo drug kaj povedal o tem.

LP Amadeja

So bile res podgane?

V dalmaciji živi ena živalca (so jo naselili – prinesli iz Indije) zdaj se res ne spomnim kako se kliče, ki je neverjetno podobna podgani, mogoče le malo večja.
Ta živalca je naravni sovražnik kač, ki se je v mnogih letih zelo razmnožila – njen naravni sovražnik so baje večje divje mačke. Ko jo vidiš prvič te res malo strese, ampak sem se pozanimala in malo prebrala. Brez strahu, najprej preverite če gre za podgane.

Živjo

Že 5 let hodimo letovat na Ugljan in podgan še nisem videla, čeprav verjamem da se kje kakšna skriva. Da pa lezejo po drevesih hehe to pa še nisem videla. Tako da se nič ne boj, ti kar pogumno, znanca pa vprašaj, če je takrat ko jih je videl tudi kaj pil:))

Bina

Reče se ji mungo!

Hvala špela, saj veš kako je ko se nekaj ne moreš spomnit in imaš na koncu jezika…

Vem in najbrž se ne bi spomnila, če ne bi moj mož otrokom pred nekaj dnevi razlagal o mungotu. No ampak podgane so pa nekaj drugega :-))

Ej, hvala…sej mal ste me potolažili, ampak je tko prepričljivo govoril o njih, da res ne vem…sploh ker ni tip, ki bi kej blazno nakladal, pa če je na trgovini obvestilo o pred- in posezonskem čiščenju govoril…mah, ga bo treba natančno zaslišat, kaj in kako…

Pozdrav vsem in lep vikend,
A.

Živjo!
Mi smo bili lani 14 dni na otoku Ugljanu,pa nismo zasledili nobenih podgan!!!
Je zelo umirjen otok,tako,da ti ga priporocam,ce gres z druzino.Dogaja se nikjer nic,”najbolj razvito” pa je mesto Kukljica na tem otoku.

Andreja,
lansko leto smo na otoku Ugljan v mestu Preko dopustovali 10 dni. To je lepo ribiško mestece, ki je res enkratno. Plaža sicer ni naj naj, je pa dobra. O podganah, pa ti ne morem povedati nič, ker v 10-ih dneh nisem videla nobene.
Dopust je bil enen izmed lepših, kar hodim na dopust, verjetno tudi zato, ker v 10-ih dneh ni niti enkrat deževalo niti ni bilo slabo ne tako ne drugače, skratka SUPER!

Lp Mojca

Andreja, jaz sem drugace po mamini strani dalmatinec. Mama je iz Lukorana na Otoku Ugljanu in ze od majhnega, torej vec kot 20 let prihajam na “nas” otok in ti moram zal povedati, ceprav vem, da to ni ravno dobro za turizem, da podgane na Ugljanu so in to ne malo.
Drugace imamo hiso v Preku, za katerega bi jaz mogoce celo prej rekel, da je v nekaterih pogledih bolj “razvito” od Kukljice in kar nekaj podgan smo ze imeli okoli hise. Se sreca, da imamo macko, ki jih je v eni noci polovila 3 in nam jih prinesla pokazati kot pohvalo.
Zal na nasem otoku odlaganje smeti ni ravno razumno in skrbno urejeno, zato je tudi po vsej verjetnosti prislo do tega problema.
Drugace pa najbrz ze vsi veste, vsaj tisti, ki zahajate v Dalmacijo, da je zivalski svet za nase slovenske razmere dokaj eksoticen. V Dalmaciji namrec zivijo tudi skorpijoni, stonoge, crne vdove itd. zato moras pac nekatere stvari vzeti v zakup.
Tudi kac je kar nekaj, vendar, kolikor sem jaz seznanjen s tem, niso strupene.

Vsem, ki pa potujete v taksne in podobne kraje, svetujem, da imate ob sebi macko in si kupite veliko sredstev proti zuzelkam. Drugace pa malce previdnosti in zdrave pameti nikoli ne skoduje.

Cao!

Bil sem na Ugljanu z družino pet let nazaj in to v Kukljici.Sam dopust ni bil nič posebnega, tako da na Ugljan verjetno ne bomo šli več.Rad bi pa povedal samo to, kot je že povedal Marko, da imajo na Ugljanu problem s smetmi.Ko smo prišli s trajektom iz Zadra v Preko ( Ugljan ), mi je prvo padlo v oči smetišče. Na smetišču je bil en kontejner za smeti poln raznih odpadkov na katerem pa je pisalo: DOBRODOŠLI U PREKU . To sem si zapomnil najbolj iz Ugljana, tako da bi jaz Marku popolnoma verjel, saj so to informacije iz prve roke.Podgane 100% so, že zaradi smeti, čeprav sam osebno tudi nisem videl nobene.Tako da če bi imela stanovanje,oziroma apartma v bližini kakih odpadkov, lahko računaš na kakšno presenečenje, drugače pa je to brezpredmetna stvar.

New Report

Close