Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tečaj angleščine v tujini

tečaj angleščine v tujini

15 – letno hčerko bi rada poslala na poletni tečaj angleščine (mogoče Anglija ali Malta). Ker me je nekoliko strah, se ne morem odločiti. Mogoče ima kdo kakšne izkušnje s temi tečaji in kaj priporočate.

Pozdrav,

Anita

Najbolj varna možnost je, da se odločite za kakšno priznano agencijo z dolgoletnimi izkušnjami (Kompas), ki ponuja celoten aranžma. Slaba stran: otroci se ne naučijo jezika, ker so stalno v stiku z drugimi Slovenci, gre bolj za poletni kamp… Druga možnost je, da otrok biva pri angleški družini in se sam vozi do šole. Zdi se sicer manj varno, a gotovo ni nevarno. Družine so preverjene, cena je seveda mnogo nižja, največ pa je vredna velika izkušnja in prvi korak v samostojnost! Pozanimajte se npr. pri Erazmu. Imam izkušnje z obema načinoma – in drugi mi je ostal v veliko globljem spominu – več sem spoznala, izvedela, se naučila.

Moja sestraje šla lani (ali predlani) z eno agencijo Twin ali nekaj podobnega. Prostore oz. sedež imajo nekje na Tržaški v Ljubljani. Stanovala je pri eni angleški družini, če se prav spomnim skupaj s prijateljico (nisem siguren, pa če je je bilo to na njeno željo). Drugače je bila pa kar zadovoljna. Moja svakinja pa ne, ker je to financirala, pa jest tud ne, ker sem financiral “telekomunikacije” – beri: račune za GSM.
Lp

Moja mami želi tudi mene tja “spravit”, vendar je baje res, kot je rekla Anita, pa tudi moja profesorica ni ne vem kako zelo svetovala, ker bi Slovenci našli Slovence ( očitno Slovenija ni tako zelo majhna ), pa tudi tisti, ki ne govorijo dosti, oziroma so sramežljivi, se tudi tam ne bodo ne vem kako zelo javljali.

Pomoje je škoda denarja!!

Kolikor jaz vem Kompas pošilja po šolah te kataloge za tečaje tujih jezikov, tako je vsaj na naši šoli!!

Nuša

Sama sem bila na tečajih v Angliji s Kompasom trikrat (Torbay, Hastings, London).
Res je, da se samega jezika ne naučiš ravno veliko, pridobiš pa samozavest pri pogovarjanju v angleščini, spoznaš angleško kulturo (stanovala sem pri angleških družinah) in spoznaš ljudi iz različnih držav in tudi iz drugih koncev Slovenije, ki jih drugače nebi. Lahko rečem, da imam na tiste počitnice enkratne spomine.
V London je dobro odditi, če se vaša hči zanima za umetnost, saj je tam toliko znamenitosti, da si lahko cele tri tedne samo ogleduješ stvari ali pa zaradi nočnega življenja (jaz sem bila stara 18, ko sem šla v London – mogoče pri 15 še ni zadosti samostojna za potepanje po Londonu ponoči). Drugače pa priporočam manjša angleška mesta, saj tam spoznaš več ljudi in je z družabnega vidika bolj zanimivo,medtem ko si v Londonu bolj prepuščen sam sebi.
Sama imam za nastanitvijo pri družinah dobre iskušnje, vendar se je vsako leto zgodilo, da kdo ni bil popolnoma zadovoljen z družino (predvsem s hrano), vendar pa lahko rečeš, da hočeš zamenjati družino, kar v primeru Kompasa uredi slovenski predstavnik. Za nastanitve v collegu sem slišala, da so v redu in dobro je, ker si v stiku z vrstniki 24 ur na dan in ker se ti ni treba voziti v šolo. Vendar pa tako ne spoznaš kako živijo Angleži.
Odhod v Anglijo vaši hčeri toplo priporočam, saj se bo imela super!!!!

Sama sem bila na tečajih v Angliji s Kompasom trikrat (Torbay, Hastings, London).
Res je, da se samega jezika ne naučiš ravno veliko, pridobiš pa samozavest pri pogovarjanju v angleščini, spoznaš angleško kulturo (stanovala sem pri angleških družinah) in spoznaš ljudi iz različnih držav in tudi iz drugih koncev Slovenije, ki jih drugače nebi. Lahko rečem, da imam na tiste počitnice enkratne spomine.
V London je dobro odditi, če se vaša hči zanima za umetnost, saj je tam toliko znamenitosti, da si lahko cele tri tedne samo ogleduješ stvari ali pa zaradi nočnega življenja (jaz sem bila stara 18, ko sem šla v London – mogoče pri 15 še ni zadosti samostojna za potepanje po Londonu ponoči). Drugače pa priporočam manjša angleška mesta, saj tam spoznaš več ljudi in je z družabnega vidika bolj zanimivo,medtem ko si v Londonu bolj prepuščen sam sebi.
Sama imam za nastanitvijo pri družinah dobre iskušnje, vendar se je vsako leto zgodilo, da kdo ni bil popolnoma zadovoljen z družino (predvsem s hrano), vendar pa lahko rečeš, da hočeš zamenjati družino, kar v primeru Kompasa uredi slovenski predstavnik. Za nastanitve v collegu sem slišala, da so v redu in dobro je, ker si v stiku z vrstniki 24 ur na dan in ker se ti ni treba voziti v šolo. Vendar pa tako ne spoznaš kako živijo Angleži.
Odhod v Anglijo vaši hčeri toplo priporočam, saj se bo imela super!!!!

New Report

Close