ciper
Na Cipru (Limasol) sem dopustovala preko agencije Kazipot v hotelu Silvia (mislim, da se je hotel tako imenoval) 3 leta nazaj . Tega hotela sigurno se ne bi enkrat izbrala, ampak takrat niso bile financne moznosti najboljse. 🙂
Ker gre to za Grski del otoka (otok je se vedno strogo razdeljen na grski in turski del), je prehrana tipicno grska. Ljudje so prijazni, ampak na splosno se jim nikamor ne mudi. To je za pricakovat, kajti temperature so izredno visoke. Avgusta je bilo med 35 in 40oC, morje je imelo okoli 28oC. Morje je izredno cisto, plaze so mivkaste, sence skoraj ni. Splaca se najeti avtomobil…
Nocne zivljenje je pestro; veliko diskotek, izredno popularne so karaoke.
Glede na to da sem dopustovala tudi na drugih grskih otokih, se mi zdi Ciper v primerjavi z drugimi dosti drazji, ni pa mi zal, da sem ga obiskala.
Lp
Na Cipru sem bila lani. Če hočeš obilo zabeve, potem ne izberi Limasola ampak mestece AGIA NAPA. Tam je ogromno mladih, zabava pa se dogaja kar na ulicah.
Poleg tega je seveda polno diskotek in raznih klubov. Kar se tiče plaže: pesek, ležalnik ob ležalniku-nič posebnega torej. Je pa morje zelo toplo in čisto!
Priporočam še kakšen ogled v notranjost Cipra (mogoče gl. mesto Nikozio-razdeljeno mesto). Zelo zabavno je tudi obiskati enega največjih vodnih centrov v Sredozemlju. Sicer pa je res vse drago.
LP Ana
P.S.: pa pazi ob najemu renta-car-ja: vozijo po levi!