oprema za kampiranje
kuhalniček (tisti za kampiranje) + rezervne plinske bombice, dve (ali tri) kozičke, krožniki+ jedilni pribor, podmetač za v šotor, nekaj za se vsest zunaj šotora (podmetač ali zložljivi stolčki), plinsko svetilko ali svetilko na baterijo (če ne boste v kampu uporabljali elektrike- če jo boste:električni podaljšek&razdelilec, luč), vrv, kladivo za zabijanje klinov (če jih zabijaš s kamni se redi zvijejo).-to je kar je najnujnejšega, ostalo pa je odvisno od tega kakšen tip človeka si (beri koliko “luksuza” želiš imeti ob šotoru)
Če te še kaj zanima pa vprašaj-v šotoru sem preživela veliko časa od tega en mesec deževne skandinavije, tako da z nasveti ni problema.
Lepe počitnice želim
Klea
Minilo je sicer že kar nekaj časa, odkar sem kampirala, me pa kar vleče, tako da se bom tudi sama najbrž letos pridružila.
Torej, šotor je seveda najpomembnejši :))
Druga stvar je, kakšna blazina, lahko tista za napihnit. Na tleh ni nič kaj prijetno spat, razen, če nimaš namena celo noč žurat in boš bolj malo spal.
Dobro je tudi, da imaš s seboj kakšno kladivo in pa motikco. Kladivo za kline zabijat in motiko za naredit kanal okrog šotora (meni je tole nekoč hudičevo prav prišlo).
Kje boste jedli? Če bi sami kaj skuhali je dobro imeti s seboj kakšen plinski gorilnik ali pa električno (za žar) ploščo, če veš, da bo elektrika kje blizu. Pa seveda kakšen podaljšek za elektriko.
Nekaj stolov in mizica, plastični kozarci, krožniki, pribor… kakšen Autan (za komarje) ali kaj podobnega je nujno!
Tisti, ki so v bližnji preteklosti kampirali ti bodo pa še kaj svetovali.
Srečno!
Zivjo
elektrika je na voljo če hočeš, seveda z doplačilom.Prostor si izbereš sam, avto imaš lahko poleg (razen če si v kakšnem majhnem kampu sredi najvišje zezone se zna zgodit, da boš moral avto pustit kakšen meter stran od šotora (meni se to še ni zgodilo). Posodo pereš v skupnih sanitarijih kjer je prav poseben prostor za pranje posode (dosti lijakov, topla voda,…).
Plačaš pa: število oseb (za otroke je cena nižja)+prostor (če si izbereš parcelo, ki je namenjena za prikolice bo cena nekoliko višja, ker so to povečini urejeni večji ravni deli, če pa si izbereš samo prostor pa se moraš mal bolj potrudit pri iskanju- je pa to res, da na recepciji ne vedo tocno kje si, ker samo približno poveš, tako da ob plačilu lahko rečeš da si imel prostor in ne parcelo, pa bo vse ok- ni pa cena tako grozno višja od tiste na prostoru-če se bojiš reskirat)+ avto+ dodatki po želji (elektrika, hladilnik, domače živali,…)
V nekatreih kampih je cena višja če si ob morju. ma tako ali tako imajo ob morju po večini v zakupu parcele tisti ki pridejo s prikolico in so tam celo poletje.Cena je pa seveda odvisna tudi od sezone.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
Informativno pa greš lahko na stran od kakega kampa na Hrvaškem pa boš videl kakšne so cene, npr.: http://www.istra.com/zupan/cro/camp.html, http://www.dalmatianet.com/accomodation.asp?ACC=camp
Pozdrav, Klea
Mi kampiramo že ‘100’ let in si drugačnega dopusta skoraj ne predstavljamo.
A kaj nesemo s seboj. Skoraj vse. Avto se vleče po tleh – a brez hladilnika pa že ne moremo iti. (to je tekst mojega moža – toplo pivo pač ni dobro).
S cenami je pa tako, da so iz leta v leto višje in lani smo izračunali, da bi bilo ceneje, če bi najeli apartma (otok Pag). Ker pa nam je narava čez vse bomo še
naprej pod lastno streho – beri pod šotorom.
LP
Veliko so ti že povedali predhodniki. Jaz ti priporočam glede prostora, na katerega boste postavili šotor. Glej, da je dovolj daleč od kopalnic in WC, smeti, gostilne. Odsvetujem ti postaviti šotor blizu številne družine z malimi otroki.
Prostor za pomivanje posode je navadno zadaj za vhodom v kopalnico in WC, tako, da je bolje, da si na drugi strani postavite šotora, če nočeš biti predaleč od pomivalnega korita. Posodo pomivaš sicer lahko v koritu, enako velja za perilo. Ker bi pa moral vsakič korito pomiti za drugimi, ti priporočam, da vzemete eno veliko plastično posodo, v kateri se bo nabirala umazana posoda, v kateri boš posodo opral in jo čisto odnesel k šotoru.
Teren za šotor naj bo čimbolj raven. Če bo teren visel, pa naj ne bo prevelik naklon. Pazi na kamenje. Preden postaviš šotor, malo zravnaj tla oz. naredi tepih iz iglic borovca, če seveda je tam. Kanalček okrog šotora je pomemben za primer dežja. Kanalček napraviš tik ob šotoru, oz. tam, kjer se šotor konča, da se voda odteka direktno vanj. Naj bo dovolj globok in širok. Kanalček usmeriš potem navzven, torej proč od šotora in proč od stvari, ki jih imate razporejene okrog. Vhod šotora obrni stran od morja. Ko piha z morja, zna biti zorpno. Ne pozabi vzeti vrvi za sušenje perila.
V kampu lahko najameš tudi hladilnik.
Hm… to bi blo nekako bistveno.
Pozdravljeni!
Za kampiranje potrebuješ vso tisto opremo in še več ;-), kot so napisali moji predhodniki. Lahko pa (odvisno od tvojih potreb in potreb tvoje družine, pričakovanj, destinacije, denarja za te namene idr.) “prideš skozi” tudi z le najnujnejšo, in to so šotor, spalke, blazine za na plažo, gorilnik in nekaj pribora za kuhanje oz. prehranjevanje.
Iz izkušenj zagotavljam, da to zadostuje. Lani smo namreč pobegnili z morja pred vročino, kjer imamo prikolico (!?), na potep v Dolomite in avstrijske doline in jezera. Takrat sta bila mulca stara 1,5 in 4,5 let. Tople obroke smo si privoščili v restavracijah, ostale pa po domače. Uživali smo. Predvsem v nevsakdanjosti in v iznajdljivosti, ki jo premoremo. Avto je bil dnevna in garderobna soba, šotor spalnica (in tudi nadvse zanimiva igralnica), narava pa vse ostalo.
Moj nasvet: ne komplicirajte! Ni pomembno, ali imate izkušnje s tem, ali ne, temveč to, da se prepustite spontanosti. Saj v tem je eden največjih čarov kampiranja in smisel (težko pričakovanega) dopusta – da odštekaš, mar ne?
Nepozaben dopust želi,
Marjetka