Najdi forum

škotska

Ojla,
poleti se odpravljamo na Škotsko, mika nas tudi Irska, na razpolago pa imamo 14 dni časa… Torej: urnik si lahko max natempiramo, samo stvar se na poti potem obnaša povem drugače, zato bi bila zelo vesela informacije o podobnem potovanju, načinu prihoda (letalo, avto-ce se nam sploh splača čez celo Evropo, pa kako je potem s trajekti do Škotske,…) in odhoda, okv. cene hostlov,… stvari, ki so “must” za videt, pa jih v vodičih ni…
Hvala in pa pa, Teja

Hojla

Mi se tudi poleti odpravljamo na Škotsko za 14 dni.Gremo z avtodomom na trjekt in mimo Londona do Škotske.Lahko bi si izmenjali kakšne koristne inf.

lp
Aleš

[email protected]

Ojla,
velja za izmenjavo informacij! Me še tehtamo sledeči varianti: let do Londona ali Dublina (če se bomo odločile še za Irsko), nato rentanje avta tam ali pa pot z avtom direktno iz Slovenije, na trajekt preko Dovra do Londona in potem na Škotsko, baje pa se da priti tudi direktno s trajektom do Škotske, samo mislim da je start potem nekje iz severa Evrope (nepreverjena informacija)??? Jaz se planiram zagrebsti v literaturo preko praznikov, namrec konkretnega plana še nimamo, kaj pa vi??
lp, teja

Hojla

Mi imamo že vse splanirano.Z avtodomom preko Francije ( CESTNINE 17.OOO) do Dovra (POVRATNA KARTA 85.000 sit) do Edinburga.Se pa da preko Belgije priti direktno na Škotsko. Iz mesta Zeebrugge do Rosyt zraven Edinburga.Prevoznik se imenuje Viamare travel.V Edinburgu si bomo ogledali Tattoo.Nato si bomo v nekem mestu poleg Edinburga ogledali njihove športne igre.Šli pogledati pošast Nesi,in čisto na sever Škotske ( Dunnet Head )Po severni obali do zahodne obale in ob nje do otoka Sky ( destilarna ,grad),ob vrnitvi se bomo ustavili v kraju Kyle of Lochalsh (grad).Po dolini Glen Coe nadeljevali pot do Glasgowa,katerega si verjetno ne bomo ogledeli,do kraja Biggar (ulica muzej) in nato do kraja Leads hills (izpiranje zlata) in do Gretne Green ( turistična poroka).Nato pa do Londona za dva dni in domov.To je samo grobi opis naše poti in zanimivosti ,ki so ob poti.Pot sem si splaniral z AutoRute programom. Večinoma inf. sem dobil z obiskom škotskih internetnih strani.

lp
Aleš

New Report

Close