Čiovo – Trogir – Kaštel stari Štafilič
zdarvo
Letos bi šel v privat apartma (2 osebi) nekje med Zadrom in Splitom, z lepo plažo (ne skale) – kakšna ideja?
Je bil že kdo mogoče na otočku Čiovo (ob Trogirju)? Mi lahko kdo kaj svetuje kateri kraj je bil o.k. in kakšna je plaža.
Zanimajo me tudi ostali kraji na tem okolišu: Kaštel Stari – Štafilič, Vranjica, Seget
Na raznih internet naslovih sem si že kar nekaj pogledal – cene za apartmaje so ugodne vendar ni skoraj nikjer poleg objekta tudi slike plaže (za skale nisem ravno zainteresiran).
Ja, šit je, če si bil enkrat na najlepšem delu jadranske obale (Makarska riviera – BRELA) potem pa, ko bi šel še kam drugam pa avtomatsko vse primerjaš s tistim krajem in čeprav je lepo vendarle ni to to.
Hvala za nasvete.
LP Kalimero
Pozdravljen
Mi smo lani letovali na otoku Čiovu v kraju Slatine. Apartma smo imeli čudovit
(2 družini 150 kvadratov s klimo nvo) imajo pa tudi še 2 manjša. Morje je 20 m oddaljeno vendar nam ni bilo preveč všeč -skale- in preblizu, eni na plaži, eni
v sobi, eni na terasi drugi spet pret TV. Tako, da smo se vozili 1 km stran, kjer
je en lep zaliv s peščeno plažo.
Hišo imajo tudi na internetu.
LEP POZDRAV
Ana,
a slučajno veš, kam ste se to vozili in kje ste stanovali? Tudi mi imamo namreč letos rezervacijo apartmaja v Slatinah, poleg penziona Palme. Po fotkah sodeč je plažica bolj ali manj peščena (kar smo tudi zahtevali zaradi majhnih otrok), zdaj si me pa malo preplašila. Ne bi rada vlekla četice malčkov tja dol zato, da bomo potem na skalah ždeli, me pa tudi nič ne mika kam daleč jih vozit na primerno plažo.
Hvala in lp,
A.
Pozdrav
Mi smo se vozili proti zahodu na konec rtiča. Tam ni naseljeno, je samo
ena res lep zalivček s peščeno plažo in biserno vodo.
Gužve med tedno ni bilo, med vikendi pa je bil kar dren, ker se v
ta zalivček pripeljejo celo spličani (40 km). V tem zalivčku je samo ena
peikolica s pijačo in nič drugega. Mi je pa meni bilo všeč, ker smo zjutraj
spakirali pijačo, hrano dežnik in odšli. Bili smo vsi skupaj na enem mestu,
se kopali, sončili in se zabavali, nepa blizu apartmaja, kjer je mladina
bila najraje v sobi ali pa pred tv.
Pozdrav
Hvala za te koristne informacije.
Ali je v tem zalivu na koncu otočka kaj dreves – zaradi sence, ali pa je potrebno nesti s seboj senčnik?
Ali je cesta čisto do tja in kako je s parkingom?
Ali poznaš kaj mestece Okrug Gornji (je bolj na vzhodnem delu otoka) glede plaže? Za mestece Okrug Gornji je kaj nekaj ponudbe na netu.
LP
Bila sem na otoku Čiovo in sicer kraj Okrug Gornji, plaža tu je v bistvu mestna plaža Trogirja (drobni kamenčki, kar velika gužva na plaži, ne lep pogled na ladjedelnico), problem poleti ker velikokrat zmanjka pitne vode; drugače pa je z dobro organiziranim nočnim življenjem v mestu Trogir.
Slišala sem, da so zelo v redu Pakoštani, kar se tiče plaže.
Če imaš še kakšno vprašanje, mi piši.
Dragi Kalimero!
Veš, ime se ti prav poda, glede na to kako jadno iščeš kopijo makarske riviere.
Jaz pa tebe sprašujem pri kom si počitnikoval v Breli, ker se tja namreč sama odpravljam.
Iščemo apartma (ne preveč v hribu ali oddaljen od plaže). Smo namreč družina z deklico, ki je stara dve leti. Nam lahko kaj svetuješ kakšen naslov z apartmaji (s cenami do 40 Eurov/dan v visoki sezoni).
Že vnaprej hvala!