Najdi forum

Rajska plaža

Naša tričlanska družinica bi se rada odpravila letos na dopust na Rab. Ker je hčerka stara 2 leti, bi radi šli na kakšno primerno plažo. Nam kdo priporoča Rajsko plažo v Loparju na Rabu ali pa nam jo odsvetujete, glede na to, da bi šli avgusta? Je takrat tam velika gužva na plaži? Pišite, če ste bili v apartmajih ali hotelu in kje se vam zdi boljše. Lep pozdravček in čestitke za forum!

Ja, Rajska plaža je res primerna za majhne otroke, je pa gužva neizogibna, neglede na to ali je julij ali avgust. Veliko ljudi pride tudi zaradi vseh moznih stvari, ki jih tam lahko počneš( odbojka, tenis, košarka, pa razni tobogani, mini golf,…). Veliko je tudi lokalov, s tem mislim restavracij, slascicarn, samopostrezna trgovina,…
Priporocam jo glede na to, da imate otroke, drugace je pa malo zoprna za odrasle, ker moras hoditi kakšnih 500-800 m, da lahko normalno zaplavaš, pa se mivka je in ko prides enkrat iz morja jo imaš povsod in s tem mislim POVSOD.
Če pa razmišljate o dopustu, kjer boste lahko brezskrbno vzeli otroka in mu ne bo manjkalo družbe je Rajska plaža definitivno primerna.
Upam, da sem kaj pomagala pri odločitvi, če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj!

Pa,pa

Mene je na rajski plaži motilo to, da je bila grozno umazana. Povsod v pesku so bili cigaretni ogorki, pločevinke, smeti vseh sort. Poleg tega se po sredi rajske plaže izteka ven tudi mestni kanal in je včasih prav neprijetno smrdelo. Da o gužvi in pesku vsepovsod sploh ne bi govorila. Voda je bila zaradi peska in gužve precej kalna, če hočeš zaplavati, moraš iti kar precej daleč od obale. Osebno tja ne bi peljala svojih otrok, pa če mi plačajo.

Na otoku Rabu se nisem bila zato vam je ne moram priporočati, lahko pa vam svetujem za turistično naselje Zaton pri Zadru kjer je idealna plaža za otroke in odrasle in v naselju je praktično vse kar potrebujete. Jaz tja hodim že 4 leta in tudi letos grem tja!!!

Draga Lela,
tudi mi smo vsa leta, razen lanskega (visoka nosečnost) in letošnjega (majhen dojenček in cel kup drugih težav) letovali v Zatonu. Vse kar praviš drži in mi se tja vedno radi vračamo.

Draga Irena!
O rajski plaži sem že pisala, pa bom ponovila.
Rajska plaža ima res mivko, ki se vleče 500 m in še več, pa tudi voda je ves čas nizka. Je pa izjemno umazana. Če si malce detektiva in se razgledaš po okolici, ugotoviš, da se glavni mestni kanal, širine okoli 2,5 m z nizkim padcem izliva ravno na sredino rajske plaže. V kanalu najdeš vse mogoče organske odpadke, steklovino, železo, kose lesa in pohištva, podgane (mrtve in žive), … Skratka – tempirana bomba za razsoj črevesnih in drugih nalezljivih bolezni.
Pozdrav!
Nina

Pozdravljeni!!

Nina je opisovala nek javni kanal, ki naj bi potekal po sredini rajske plaže in naj bi v njem našel celo podgane in kose pohištva….Tega jaz še nikoli nisem videla tam, pa letujem na Rabu že 4 leto. Res ne vem, kje bi ta kanal bil in ne verjamem, da se to vse izliva v morje. Prosim Nina, če mi lahko malo bolj natančno opišete, kje naj bi po vašem ta kanal bil, a mislite mogoče tistega pri igrišču za košarko, tam, ko imajo tudi stojnice??????Zelo bi bila vesela, če bi mi razjasnili to umazanijo, kje natančno se nahaja.
Hvala in LP

Rose

Hm, bom poskusila. Ob cesti, ki pelje do stojnic (žal se lokacije igrišča za košarke ne spominjam) in navzgor do apartmajev. Je bolj na strani ravnega dela plaže, precej stran od polotočnega – kampiščnega dela.
Pozdrav!
Nina

Živjo,
na Rabu sem bila pred nekaj leti in me je ob gužvi na plaži in razgreti mivki na začetku res vse minilo. Potem pa so nam v turistični agenciji eno križišče pred Loparjem dali karto zgornjega dela Raba, na kateri so jasno narisane poti do še nekaj zalivov oz.na pol urejenih plaž. Sama sem bila na plaži Sahara, ki je sicer malo težje dostopna (ne moreš se pripeljat direkt z avtom, so pa iz marine pri kampu vsak dan vozili s čolni tja in nazaj), mešana (oblečeno slečena), sicer pa se morje malenkost hitreje spušča, ljudi je bilo manj, za senco pa moraš prav tako sam poskrbeti. Prijatelji so mi razlagali, da so bili na neki drugi plaži na iztem delu polotoka in je bila plaža še boljša.
Torej predlagam, da se namestite kje v Loparju (Rajska plaža), potem pa si poiščete plažo, ki ni tako grozno obljudena. Zvečer pa malo več življenja, ki ga nudi Lopar, verjetno kar paše.
Kar nekaj podatkov o Loparju pa si lahko pogledate tudi na strani http://www.lopar.com, tudi sliko polotoka in plaž.
Pa prijeten dopust.
Sonja

Tam smo kampirali lani konec julija in je bila guzva (v campu) totalna. Na plazi je bila tudi guzva, ampak z malimi otroki – the more, the merrier… Glede svinjarije se bi strinjal da tako plitva mlaka gotovo ne more biti najbolj cista, ampak takih ekstremov, kot sem bral v enih replyih, jaz nisem zaznal. Smo se pa resda drzali bolj na desnem koncu plaze, ce gledas na morje.
Po drugi strani pa je tam lani res razsajala ena crevesna bolezen/viroza, za katero je zbolela vecina otrok, za katere vem in ki je tudi nam pozrla pol dopusta, in dala misliti, da je za to kriva ravno omenjena mlakuza, ki pa je po drugi strani skupaj s pesceno plazo zelo fino igrisce za mulce (no, pa tudi za odrasle). Plavat je pa res treba malo dlje, ampak lahko 500m tek po plitvi vodi vzamete kot ogrevanje in vajo za lepe noge. 😉

Ja, konec julija 2000 sem bila v avtokampu San Marino (ob Rajski plaži) in gneča je bila kar velika, vendar ne tako zelo, da ne bi bilo udobno. Sicer pa se mi zdi plaža zelo primerna za male otroke, saj je vstop v morje zelo daleč plitev, na plaži pa je mivka in popoldne tudi senca. Za ostala vprašanja mi lahko pišete na email.

New Report

Close