Kam na morje v SR oz. J – Dalmacijo (mir, lepo okolje)
Pozdravljeni!
S fantom se odlocava, kam to poletje na morje. Ne zeliva si veliko folka, “masovna proizvodnja torej odpade”! A pozna kdo kak lep koticek v srednji, juzni Dalmaciji, morda na kaksnem otocku, kjer bi bili lepi zalivcki, cisto morje, in predvsem ne prevec turistov, pa vseeno tudi kaksna dobra restavracija.
Hvala!
Sabina
Pozdravljena!
Jaz vama iz srca priporočam križarjenje po j. dalmatinskih otokih. Prvi dan se odrine iz Splita in nato greste vsak dan na en otok, vmes se ustavite v kakšnem prijetnem zalivčku, skočite z ladje, da se naplavate, pojeste kosilo na ladji in nato odplujete proti zastavljenemu otoku. Na otok prispete ponavadi okoli 16 ali 17 ure, tako da imate še dovolj časa za oglede. Na ladji dobite zajtrk, kosilo in večerjo, tudi spi se na njej… Je pa okoli 20 ljudi max na njej. Nam je bilo nepozabno in sem bila že 2x, pa mislim, da bova z mojim dragim še šla.
jaz pa vama svetujem otoka pašman in ugljan, najbolj natančno, kraj tkon!!
Številke in emailii so na; http://www.ljeto.com
Lp
Hej!
Jaz sem bla 2 let nazaj na Hvaru (Stari Grad) in je blo res res super!!!!
V hotelu Adriatic (ki je bil ravno takrat popolnoma obnovljen) dobiš za sorazmerno ceno res v redu ponudbo, strežno osebje je zelo prijazno (no vsaj takrat je bilo) in hrana res ok.
Tam imaš nešteto samotnih zalivčkov (verjemi, da imata lahko vsak dan drug zalivček čisto zase – res pa je, da je treba do njih malce hoditi- tam do 20min) ampak se splača!!!!
Sem “objadrala” kar nekaj Jadrana, pa je Hvar odtehtal vse ostalo!!!
Pa lep dopust želim!
Veš kaj, če si kupiš majhno barkico, ki je ful poceni, jo pustiš pri kakih kolegih, da ti jo čuvajo, se lahko potem vozikaš vseposod in iz morske perspektive naletiš na tisoč lepih kotičkov in zalivčkov, ki jih iz kopnega ne najdeš in se vseposod po malem vstaviš, kopaš, sončiš, tudi nudl, greš spet dalje…….vidiš toliko prelepih kotičkov, o katerih nisi imel pojma da obstajajo.
Veliko sreče kjerkoli na jadranu boš. Meni osebno bolj paše severni jadran, ker je veliko bolj razgiban, je pa res da tistega dol južneje niti toliko ne poznam, samo prek frendov. Meni je bolj všeč, da je tudi nekaj hribov, dreveščkov z senčico, pač da imaš vsega po malem na izbiro.
LP!
Jaz sem Hrvatica, iz Zadra, in, verjemi mi, sama sem tudi doživela veeeliko arogancije, nevljudnosti, tako da sem mišljenja da je to pač odvisno od kulture, in manj od tega od kod si! Recimo, Korčula mi je bila neznansko všeč, pa mi je kar slabo ko pomisli na ljudi tamo, na Visu sem imela lepše izkušnje, ljudi v mojem Zadru pa niso nič drugačni. Sramujem se, in zelo mi je žal da veliko turistov imajo tako slabe izkušnje da se im zagabi moje prelepo morje… Res mi je žal!