Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Guatemala in Mehika

Guatemala in Mehika

Isce se sopotnik/ca za Guatemalo ter eventuelno Mehiko in Belize v decembru in januarju. V casu popotovanja nacrtujem tudi krajsi obisk tecaja spanskega jezika v Antigui.

ZAKAJ V BELIZE. Saj je v redu samo dragi v primerjavi z Gvatemalo. Oh kako bi šel!

Jasno in enostavno: Ce bo presezek denarja par dni Belize za pocitek in vecji obcutek higiene.

Dobr si rekla občutek higiene, kajti jaz je nisem bil deležen. No odvisno kje si nastanjen.

koliko si stara?

zakaj je pa to vazno?

dani, ti si bil v guatemali kot razumem. do kod si letel? meni se ful ne da delat prevec kilometrov (koliko sploh stanejo avtobusi za tujce tam okrog?), hkrati pa je leteti direktno v antiguo (ali v belize…) relativno drago (tako so sle moje frendice). se splaca leteti v mexico city in potem z busom dalje? imas kaksno posebno priporocilo glede ture, s tem da bi rada zavila se malo bolj na jucatan, ce bi ze letela na mexico city? je tam vmes kaj posebno zanimivega, je srecati kaj zensk popotnic in kaj pravijo, kako so obravnavane? in kako je na meji, bi lahko imela probleme? viza in to.

hvala za informacije. vsem ki vedo kaksen odgovor. ja, pa v bistvu bi ful sla sama, lonely planet nima nic proti, moje frendice pa pravijo, da me bodo raje zvezale, ker je tam doli ful nevarno. kaksen komentar? punce?

Ja ravno sem se vrnil od tam!
Dej mi meil pa ti vse razložim. Nikar se ne boj da bi šla sama. Tako varna dezela, bolj kot Slovenija. Tam ti bodo prej pomagal kot tu. In ogromno lonly popotnic sem srečal!

Ja ravno sem se vrnil od tam!
Dej mi meil pa ti vse razložim. Nikar se ne boj da bi šla sama. Tako varna dezela, bolj kot Slovenija. Tam ti bodo prej pomagal kot tu. In ogromno lonly popotnic sem srečal!

Pa kaj ma veze!
dost je že , če lahko gre sama na letalo! Važn je priti tja pa ni važno kolk si star!

Potem ko sem ti napisala mail, sem si sla ponovno ogledat Homepage od Lonely Planet. Glede na LP je tvoj komentar nonsence. In moje frendice, ki so bile lani tam, tudi tako pravijo. Kao da v Guatemali ne smes niti 5 minut sam po kakem gozdu. In ena pupa, Nemka, je bila posiljena, ko je sla na policijo vprasat za pot. Zagovor prosim.

lepo vas prosim. kaj mislite, da so vse države tak nevarne, naša pa je najbolj varna ali kaj? če nisi dovolj previden se ti lahko še kja sredi najbolj zakotne slovenske vasice kaj zgodi. dont you think so? lani je bla tukaj ena kolegica iz Čil in je štopala v Sloveniji samo kakih 10 km in jo je en tip že kar nekaj zažical, tak da mu je mogla pobegniti, na žuru so ji ukradli celo prtljago, itd. nama se še nikjer ni nič zgodilo, pa sva tudi po Aziji sredi džungle hodla. še na živali sva morala bolj paziti kot pa na kake čudne ljudi.

Ma seveda. folk ima sama ušesa in vse posplošuje še bolj.
A si misliš, da bi večerni dnevnik na POP-u poslali v svet. Pa mi bi imeli še manj turizma kot je, saj si ne bi nobeden upal iti v to kriminalno deželo.

Ma dej nehi zganjat paniko. Veš kolk so jih pri nas posilil. Sploh pa vrž Lonely planet stran , pa pejt tja ko ni turistov. (bolj varno).
Se pa zgodi kdaj kakšna neprijetnost, zato pač ni treba pospolševati to za celo državo.

Jaz bi v sla v Guatemali med drugim rada na trekking na njihove pravijo cudovite vulkane. Moje kolegice so imele tudi ta namen, pa ni slo, ker se je vedno setalo naokrog prevec pripadnikov gverile. So sle pa res v nasprotju z mano v turisticni sezoni.
Ja bi bila zelo hvalezna za kaksne koristne info o pristopu na vulkane.
Moje frendice imajo sigurno zelo zahtevne kriterije varnosti, ker so Nemke oz. Avstrijke, in prav zato me je zanimalo, kaj o tem pravijo Slovenci, vemo pa, da nasa dezela res ni ravno cvet varnosti.

Nisem slišal niti besedice o gverili. Je pa odvisno kdaj so bile tvoje kolegice v Gvatemali.
Frendica je šla na vulkan cist enostavno. Res ne kot treking, ampak z nekim kombijem in še nekaj ljudi je bilo zraven. Mal viši te zapeljejo, potem greš pa peš naprej………. nič novega ti nisem povedal.

Kaj pa cepljenje? Koliko se splaca iti cepiti se v Trst? Obstaja webpage ali kaj podobnega s ceniki za cepljenje v Italiji?

Za informacije se vsem zahvaljujem.

in, ali kdo namerava v že naslednji mesec v Srednjo Ameriko? midva greva 27.6. mava pa samo en mesec časa, na žalost, saj veš, fax pa take zadeve. že zdaj mava teh izpitov preko glave. mava vsaj motivacijo.

midva sva se lih predvčeraj cepila. 10700 je prišlo za enega v Ljubljani v ambulanti za potnike. Tablete za malarijo pa si bova tam kupla, ker so ful ceneje in tam vsaj vejo, kaj je tam najboljše.

Kaj sta pa se cepila…Jaz sem se cepil proti hepatitisu b v Mariboru pa sem plačal caa 13000 SIT.

midva sva se cepila v Ljubljani, Ambulanta za potnike, Inštitut za varovanje zdravja, Trubarjeva ul, ne vem kolko. Midva sva se cepila za hepatits A, in ne B, tak da ne vem kolko tu stane za B. saj jim lahko mejl napišeš, pa ti bodo povedali, ker so ful prijazni. Kam pa potuješ?

ce te zanimajo vulkani, pragozdovi, pa kaka cudovita plaza, drugacna kultura ti pac predlagam alternativo na Latinsko Ameriko. Pojdi v Indonezijo kjer je najvec vulkanov na svetu. na ene se lahko povspnes sama za druge rabis vodica in lahko traja nekaj tednov. Gozdovi so pac gozdovi: ogromna drevesa, teska prehodnost velika vlaga, nesteto mrgolazni, zuzelke in podobno(pijavke, komarji, mravlje velikanke, termiti,..) . V Indoneciji raste tudi rastlina z orjaskim (najvecjim) cvetom ki je tezak tudi cez 100 KG. Pa zivalce po katerih je padla ideja za Gremline.. (kopija Gimza?). Pa Komodski varan, orangutan, pa delfini, morski psi, cudovit podvodni svet (koralni grebeni). Pa zaostale civilizacije na Otoku ob Sumatri ali pa Irian Java. Za polezavanje na plazi pa si izberes enega od cca 18.000 otokov. In tudi soping in vse ostalo je dosti ceneje kot v Latinski ameriki.. Varnost: tak-tak! Ne ravno.. Sicer so mi samo enkrat nastavli orjaski revolver na celo, pa tu pa tam kakega turista z maceto. Ampak to so pac izjeme. Tud v LJ nebi sel cez kak podhod sredi noci..
Komaj cakam da grem nazaj za kak mesec ali dva.

Mah ja švabe poslušat glede varnosti je res tazadnja, recimo ko sem bil v Indoneziji so švabi potovali v grupah po trije, pa skoz so jim baje hotl kej ukrast. Nizozemke pa vedno same pa nc panicarle.. pomojem to vse pove…
lonely planet se pa tudi ni izkazu za kredibilnga, kar se tega tice, ce ne drucga si poglej kaj pisejo o varnosti v sloveniji, se posebej v mariboru oz. po njihovem v mafiaboru…

sej glede antimalarikov js ne bi glih pretiravu pa pretirane panike zganju… uprašanje kolk je to sploh smiselno itak ti ne nudijo sto procentne zascite, ce pa zbolis se pa z istimi tabletami zdravis.. ampak zdravt se pejd tam, ker tam ti vsaj znajo odkrit malarijo ne pa tko kt pr nas, ko sklicejo pet dohtarjev, da se odlocjo ker test bodo delal, pol pa dobis rezultat cez dva mesca

ti dam čist prav. saj zato pa nisva tukaj kupovala teh tablet in bova, če bo potrebno to tam zrihtala. tu so malo too much drage. že itak je tolko stroškov z vsem. zdaj si morava zavarovanje zrihtati. maš kake predloge? lani sva mela eno, ki je veljala 3 mesece, plačala sva 10.000, tam sva pa potem ko sem šla v bolnico plačala, pa so nama denar vrnili komaj čez pol leta. ok, saj ni blo ne vem kolko dnara, samo kaj pa če bi blo? potem bi lepo bankrotirala in šla domov, če bi sploh prišla. uživaj.

New Report

Close