Ugljan – Preko
Lepo pozdravljeni!
Vem, da ste o tem otoku že pisali in sem vse že prebrala, ampak vseeno imam nekaj vprašanj! Kakšna je plaža v kraju Preko- ali je kaj sence, mivka, peščena…?
Ali so trgovine dobro založene s hrano- veliko ponudbe ( naš otrok je namreč alergik in ne sme vsega jesti)? Ali se zvečer kaj dogaja, recimo kakšne stojnice, glasba, gostilna? Kaj pa kje v bližini?
Hvala za odgovore, pa lep dopust!
Ž
Jaz sem na Ugljanu počitnikoval lani. Preko je prva vas, ki jo na Ugljanu srečaš – tam namreč pristaja trajekt. Potem pa je ob obali proti severu par vasi, ki se kar držijo ena druge: Preko, Poljana itd. Plaža je peščena, nekaj malega je tudi mivke. Kak kilometer od Preka proti Poljani leži tik ob obali res idiličen otoček, mislim, da so tam plaže najlepše. Trgovin in stojnic je okoli kolikor hočeš, ribarnic je tudi en par. Še celo privat zobar je tam – vedno na uslugo. Je pa kar se mene tiče daleč najlepši konec otoka severni. Tam je vas Sušica in je res pravi raj. Zaliv med otoki Ugljan, Sestrunj in Rivanj je res edinstven. Če se boste kaj vozili okoli pojdite obvezno tja.
Pa lep dopust želim.
P