MAROKO, EGIPT, DJERBA…
Malce me skrbi zaradi alkoholnih pijač v muslimanskih državah. Imam neutemeljen sum, da v omenjenih državah ni pretirane nočne zabave- pri meni pa nekako ne gre brez tega. Od kdove od kje, se mi je privlekla v glavo tudi domneva, da so tam alkoholne pijače blazno drage. Torej, da ne bom odolgovlačil;
Če bi lahko izbirali, kam bi šli najraje in zakaj? Jaz se najbolj nagibam Maroku in Malti-za Malto vem, da ne bo težav z zabavo.
MAROKO
EGIPT
DJERBA
TUNIZIJA
MALTA
CIPER
Hvala za odgovore !
Oj, Jan Hrup! Za alkoholne zabave si pa res nisi izbral pravih držav:), razen Malte, ki ti jo narekuje že tvoj občutek. Saj drugje (okej, poznam še Tunizijo in Maroko) tudi ni problema, ampak se nočno pijančevanje dogaja bolj v turističnih naseljih in večjih mestih. Žur je sicer dober, ampak morš bit res pod gasom, da prebaviš vse tiste Nemce…meni bolj dišijo počitnice v pristnem vaškem okolju -tam pa res ni bilo veliko priložnosti za žur.
A si že pomislil, da bi šel na Češko???
Lani sem bila v Maroku in res je alko drag ( za malo pivo Casablanca sem plačala skoraj 1.000 sit, kar je ogromno, glede na to, da je liter vode ali druge brezalkoholne pijače cca. 200-300 SIT. , dobi se ga po hotelih , večjih turist. središčih… V državo ne smeš prinesti niti steklenice wiskija iz Duty free-ja, saj če te dobijo na meji, je še hujše, kot če švercaš drogo. Tudi prebivalstvo ne pije, razen zelenega oz. metinega čaja. Moram povedati, da se v tako grozni vročini zlahka zdrži 16 dni brez, saj v Maroku doživiš toliko zanimivih in utrganih stvari, da zvečer zaspiš brez… Pa pravzaprav še družbe za popivanje ne dobiš. Srečno in uživaj v Maroku, če se odločiš,
L.
Kar se tiče Severne Afrike, je Maroko definitivno najmanj konzervativna država tako glede religije kot glede vseh posledičnih zadev (alkohola, hrana, ipd.) – lahko ti zagotovim, da domačini pijejo lažja vina tudi pri obrokih, seveda tega ne boš doživel v tipičnem lokalu, pač pa na njihovem domu. So zelo neortodoksni, veliko bolj kot Tunizijci ali Alžirci.
Je pa res, da boš imel z alkoholom manj težav na Cipru (odvisno tudi, na kateri del greš) in Malti.