Najdi forum

Zanima me, ali je že kdo od vas letoval na Korziki. Se splača, kakšne so kaj cene in na katerem koncu so najlepše plaže? Hvala za kakršnokoli informacijo!

“Korzika” so počitnice malo drugače … Relativno majhen otok, na katerem pa najdeš vse – dolge peščene plaže na jugovzhodu (med Porto Vecchiem in Bonifacciem – najbolj mondenih plaž, kot je npr. Santa Giulia, ne priporočam – GUŽVA, GUŽVA, GUŽVA … bolje se je malo potruditi in najti kakšen skrit kotiček), visoke hribe in čudovita gorska jezera v notranjosti Korzike (hribi so visoki približno tako, kot naš Triglav), kanjone s čisto gorsko vodo, ki pa je razmeroma topla in se v njej brez problema kopaš, razbrazdano in divjo zahodno obalo … Mesta so (z izjemo Bastie in Ajaccia) majhna in simpatična, Korzika ima tudi bogato zgodovino (povezano z Napoleonom in Columbom …), kar se odraža v obilici kulturnih znamenitosti (če te to zanima, seveda) …

Torej, na Korziki je zaradi obilice zanimivih stvari dobro biti mobilen, ČEPRAV … CESTE SO OBUPNE! (še posebej na zahodni obali, ki je praviloma visoka in skalnata in so OZKE IN DOTRAJANE ceste vsekane v skalo …)

Kar se cen tiče … Korzika je (vsaj po mojem mnenju) v primerjavi z recimo Hrvaško – poceni … Sam sem res kampiral (kampov je kolikor hočeš … povprečnih in tudi zelo dobrih …), vendar pa mislim, da tudi hoteli niso ne vem kako dragi … Drag pa je trajekt – povratna karta (Livorno-Bastia-Livorno) za avto in dve osebi stane med 250 in 300 € (odvisno od linije) …

Kakorkoli že, če imaš rada razburljive počitnice (lepa in raznolika narava, čisto morje, slabe ceste, ošabni Francozi, nedelujoči bankomati …), je Korzika prava zate.

Boris

Irena, če te še vedno kaj zanima od Korzike, sporoči.

New Report

Close